2014 – Happy New Heart!

2014-happy-new-heart

We bevinden ons alweer in de tweede helft van januari. Een nieuw jaar en voor velen een nieuw zelfgevoel wat is geboren. Voor degenen die bewust bezig zijn met deze transformatie is het voelbaar: je hart dat zich steeds verder en verder opent. Happy New Heart!

Het massale ontwaken

Dit gaat niet zonder slag of stoot. Het kan nogal wat ongemak geven, fysiek en/of emotioneel. Groeipijnen zullen we maar zeggen. Het massale ontwaken gaat nog steeds door en is voor velen uitdagend. Voor mijn gevoel zal 2014 in het teken staan van het verdiepen van zielebewustzijn.

Zielebewustzijn

Het verder openen van je hart brengt niet alleen ongemak. Het brengt ook een gevoel van diepe liefde met zich mee. Je innerlijk diep geliefd voelen. Je hart dat overstroomt van liefde en vreugde. De innerlijke geliefde die zich kenbaar maakt: je ziel. Eerst een zachte fluistering en naarmate je meer en meer afgestemd bent op je hart en je naar binnen richt, wordt deze fluistering steeds helderder en duidelijker. Het is je ziel die wacht op jou totdat je thuis komt. Thuis bij jezelf, in de stilte van je hart. Het is je ziel die voor je zorgt en je wil leiden. Het is de weg van moeiteloosheid. In deze stilte verschijnen alle antwoorden en inzichten vanzelf. En voor mijn gevoel is dit verdiepen van zielebewustzijn dit jaar een thema voor velen. Jezelf ervaren als bewustzijn, een ziel in een lichaam hier op aarde.

Echt wakker worden of een nieuwe (spirituele) droom?

Helaas zie ik ook vaak dat velen nu de ‘gewone’ droom verruilen voor een ‘spirituele’ droom. De grote valkuil van deze tijd. Eentje waar ik zelf ook ingetrapt was. Je krijgt van alle kanten zoveel ‘spirituele’ informatie op je afgevuurd dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nu waar en wat niet? Als je juiste informatie te horen krijgt dan kun je die informatie aannemen voor waarheid. Of je gaat op onderzoek uit. Eerlijk zelfonderzoek zal altijd leiden tot het ware inzicht. Het is dan niet iets wat je gehoord hebt, wat je bestudeerd hebt, maar wat je ZELF ONTDEKT hebt. En dan beklijft het. Je ziet het meteen wanneer iemand zich in een spirituele droom bevindt. Ze hebben de juiste informatie gekregen maar het leeft niet. Ze belichamen het niet. Ze hebben het niet ontdekt.

Dat is geen wakker worden, dat is geen zelfrealisatie. Dat is de ene droom verruilen voor een nieuwe (spirituele) droom. Maar hoe weet je nu of iets waar is? Luister naar je gevoel, wees volstrekt eerlijk naar jezelf. Ga op onderzoek uit. Krijg je informatie die interessant is? Onderzoek het, kijk of het waar is. Wakker worden is geen kwestie van aannames, dat is een kwestie van ontdekken en beseffen ja dit BEN IK. Het is geen verstandelijk weten, het is een dieper weten wat voelbaar is in je hart. Het is een levende waarheid. Op het moment dat de waarheid gesproken wordt, word je geraakt. Dat is voelbaar. Volg de leiding van je hart, volg de leiding van je ziel. Ontdek de waarheid over wie en wat je werkelijk bent. Leef deze waarheid.

Ben jij je bewust van deze transformatie?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *