4 meditatie apps voor je smartphone

meditatie appsHulp nodig bij het mediteren? Of wil je gewoon wat relaxe muziek voor op de achtergrond? Met deze handige meditatie apps kun je altijd en overal mediteren!

Pranayama meditatie app

Wil jij graag mediteren, maar vind je het moeilijk om je ademhaling in de gaten te houden, of ben je snel afgeleid? De apps van Pranayama kunnen je hier heel goed bij helpen. De apps (ik heb zelf Pranayama Lite en Pranayama Free op mijn telefoon. Deze geven je heel simpel, met een geluid, aan wanneer je moet in- en wanneer je moet uitademen. De Free versie doet dit met een meditatietijd van 7 minuten. Met de Pranayama Lite app kun je jouw meditatietijd opbouwen, van 5 tot 60 minuten.

Relaxia Sleep aid, Relaxation & Yoga

Mediteer jij liever met geluid op de achtergrond? Relaxia is een app die verschillende sets met geluiden uit de natuur bevat. Een knetterend kampvuurtje bijvoorbeeld, of een golvende zee, bosgeluiden, de regen… Je kunt bovendien zelf kiezen hoe lang je de set laat duren, van 5 tot 90 minuten.

Meditatie en Ontspanning app van Sandra Diependaal

De app ‘meditatie’bevat verschillende meditatie oefeningen, zoals een geleidemeditatie, kleurenmeditatie, een energie oefening en de zonnegroet. Bij aanschaf van deze app krijg je drie meditaties gratis en de mogelijkheid om meer meditatie oefeningen aan te schaffen voor een bedrag onder de €1,-.
Ik ben zeer tevreden over de verschillende oefeningen, die ook niet te lang duren. Ik vind het ook prettig dat de app alleen geluid bevat en geen beelden. Je kunt het scherm van je telefoon dan ook gewoon uit zetten en rustig gaan mediteren zonder afleidingen en met behoud van je batterij.

Je doelen bereiken met Andrew Johnson

Andrew Johnson heeft een aantal goeie visualisaties geschreven, die je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Zo kun je apps aanschaffen voor het aantrekken van rijkdom, stoppen met roken, gewicht verliezen…. Maar ook om je beter te helpen slapen, om stress te reduceren of een meer positieve kijk op het leven te krijgen. Een aantal visualisatie apps van Andrew Johnson zijn gratis, anderen zijn verkrijgbaar voor €2,69. De meditaties zijn overigens wel in het Engels.
Let wel op: ik ben zelf van mening dat visualisatie en deze (lichte) vorm van hypnose een zeer goed effect kunnen hebben, maar om dit te bereiken is wel herhaling nodig. Luister er dagelijks naar en het liefst ook ’s nachts (in herhaling) op de achtergrond.

Wat is jouw favoriete meditatie app?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *