5 spirituele goede voornemens voor 2015

5 spirituele goede voornemens voor 2015

5 spirituele goede voornemens voor 2015Stoppen met roken, een paar kilo afvallen… Het zijn allemaal bekende goede voornemens. Wat dacht je ervan om dit keer eens wat meer de diepte in te gaan met je goede voornemens voor 2015? Inspiratie nodig? Hier 5 spirituele goede voornemens.

Werk aan je geestelijke gezondheid

Ook gezondheid is elk jaar een populair item op de lijst van goede voornemens. En niet onterecht natuurlijk. Want wie gezond is, leeft over het algemeen een gelukkiger leven. Maar heb je al eens gedacht om je komend jaar wat meer te richten op je geestelijke gezondheid? Niet alleen gezonder eten en meer sporten, maar bijvoorbeeld ook regelmatig mediteren, je wat vaker terugtrekken als je dat nodig hebt, cursussen doen op het gebied van zelfontwikkeling…

Leer loslaten

Vasthouden aan oude gewoontes en negatieve gedachten is iets wat veel mensen (onbewust) doen en wat ons er vaak van weerhoudt om echt gelukkig te zijn. Tijd om hier verandering in te brengen! De wintertijd is een ideale periode om stil te staan bij wat je hebt, wat je wilt en wat je nodig hebt. En de overgang van oud naar nieuw nodigt ons uit om los te laten en opnieuw te beginnen. Wil je graag leren loslaten, maar weet je niet hoe je dit zou moeten aanpakken? Lees hier enkele tips.

Wees wie je echt wilt zijn

Ben jij altijd wie je echt wilt zijn? Maak van 2015 het jaar van jouw echte ik! Als je erbij nadenkt is het eigenlijk maar vreemd dat je niet altijd jezelf bent. Waarom niet? Jij bent prachtig zoals je bent en dat mag iedereen weten!

Wees dankbaar

Wees dankbaar voor alles wat je hebt! En denk niet te veel na over wat je niet hebt. Oud-en-nieuw is een mooie tijd om je zegeningen te tellen en bijvoorbeeld een ‘Happy lijstje’ te maken: een lijstje van zaken waar je echt gelukkig van wordt.

Gewoon, gelukkig zijn

Je zegeningen tellen is een goeie stap in de richting van en gelukkiger leven. En verder? Til vooral niet overal te zwaar aan en houd het leven luchtig. Vaak zijn we zo bezig met ‘gelukkig worden’ dat we eerder het tegenovergestelde bereiken. Daarom een goed voornemen voor 2015: wees gewoon gelukkig. Mocht je hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken, dan kan ik je het boek ‘Gelukt‘ van Albert Sonnevelt & Jessica Menheere trouwens van harte aanbevelen.

Wat zijn jouw (spirituele) goede voornemens voor 2015?
Nieuw sportkleding!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *