8 Spirituele Moederdag cadeau ideeën

8-spirituele-moederdag-cadeau-ideeen

Het is bijna Moederdag en dat betekent dat het tijd is om je moeder in het zonnetje te zetten! Wil je haar graag laten weten dat ze speciaal is voor jou? Laat je inspireren door deze spirituele Moederdag cadeau ideeën!

1. Mam, bedankt!

Het boekje ‘Mam, Bedankt!‘ is een ideaal moederdagcadeau van elke dochter! De schrijfster, Priscilla Borgers, vroeg dochters naar het beste advies waar ze hun moeder nog steeds dankbaar voor zijn en vertelt aan de hand daarvan hun levensgeschiedenis. ‘Mam, bedankt!’ is daarmee een prachtige ode van dochters aan hun moeder.

Zelf heb ik het boekje enkele jaren geleden aan mijn moeder gegeven. Met dit cadeau zeg je als dochter wat je eigenlijk niet vaak genoeg zegt, maar wel voelt: Mam, bedankt!

2. Zeg het met sieraden

Elke vrouw wordt graag verrast met een sieraad. Wil je je moeder een sieraad geven met extra betekenis, kijk dan eens in de webshop van De Maangodin, of van Web Angels.

Kies bijvoorbeeld voor een mooi amulet, een Godinnenhanger, of een chakra sieraad.

3. Voor yoga moeders

Zou je moeder graag willen beginnen met yoga, maar weet ze niet weet hoe? Dan is een Yoga dvd wellicht een leuk cadeau idee. Aanraders zijn bijvoorbeeld de Fit for Life dvd’s ‘Yoga voor beginners‘ en ‘Kracht Yoga‘.

Geef je liever een boek? Dan is ‘De Zeven Spirituele Wetten Van Yoga‘ van Deepak Chopra een goed idee.

4. Spirituele cadeaubox

Je bent in een keer klaar met een spirituele cadeaubox. Bijvoorbeeld de Boedha boek cadeaubox. Deze box bevat: Het boek ‘Oosterse Ontspanning…‘, een wierookbrander in de vorm van een boeddha monnik, wierook (geur jasmijn), en een lotuskaars.
Overigens zijn er in veel spirituele winkels en ook in de boeken- en cadeauwinkel nog meer varianten verkrijgbaar van de cadeaubox.

Ook leuk om cadeau te geven aan je moeder: de Relax Cadeaubox en de Hammam Cadeaubox.

5. Zet het op rijm

Wil je je moeder vanuit jouw hart laten weten hoe belangrijk ze voor jou is en ben je goed met woorden? Schrijf een mooi moederdag gedicht voor haar. Welke moeder zal dit niet waarderen?

6. Mama Me-time

Elke moeder heeft tijd nodig om zichzelf af en toe op te laden door even lekker te ontspannen. En wat is er leuker om je moeder te laten zien dat je haar deze me-time ook gunt! Dat kan door haar een ontspannend cadeau te geven, zoals een cadeaubon voor een sauna bij haar in de buurt, een mooie aromabrander, of een lekker geurende bodylotion zoals Weleda Wilde Rozen.

Interessante boeken op het gebied van ontspanning zijn onder meer ‘Handboek meditatief ontspannen‘, ‘Eenvoudig ontspannen‘ en ‘Leer te ontspannen‘.

7. Voor aanstaande mama’s

Is jouw partner zwanger, wil ze zich bezig houden met bewust ouderschap, en wil jij haar iets moois geven voor haar eerste (bijna) moederdag? Over bewust en spiritueel opvoeden zijn tegenwoordig heel wat boeken en cursussen te vinden. Leuk om te geven voor Moederdag!

Interessante boeken zijn bijvoorbeeld ‘Boeddhisme voor Moeders‘, ‘Spiritualiteit werkt in de opvoeding‘ en ‘Ouderschap vanuit je hart‘. Het boek ‘Met kinderen groeien‘ is bovendien een mooi cadeau voor elke (aanstaande) moeder die bewust bezig is met haar persoonlijke ontwikkeling en haar kinderen ziet als spiegels.

Is je partner iemand die (natuurlijke) voeding belangrijk vindt voor jullie nieuwe kindje, dan is het e-book ‘50 SuperFoods voor een SuperBaby‘ tevens een leuk cadeau idee.

Ook leuk en weer eens wat anders om te geven is een cursus. Zo kun je bij Civas de cursus ‘Sensitief Ouderschap‘ volgen.

8. Wierook Cadeauset

Wierook is altijd een leuk spiritueel cadeau. Weet je niet goed welke geur je kunt geven, dan is een cadeauset een goed idee. Bijvoorbeeld die van ‘De Moeders Geuren‘ (kan het nog toepasselijker!), hiervan zijn er verschillende verkrijgbaar, met en zonder wierookhouder.

Wat geef jij cadeau voor Moederdag?

Moederdag 2014

2 antwoorden
 1. Melanie
  Melanie zegt:

  Leuk idee het boekje ‘Mam, bedankt’.
  Ik heb het meteen besteld en maak er een leuk cadeautje van.
  Dat samem met wat wierrook en een mooi gedicht.
  Dank je wel voor het delen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *