Amsterdam Yoga Centre viert 25 jarig bestaan

amsterdam-yoga-centre-viert-25-jarig-bestaanDe Oude Kerk in het hart van Amsterdam vormt op vrijdagavond 20 september het decor van een openbare yogales, waarin alle aanwezigen de weerslag ervaren van 25 jaar yoga ervaring van Ad van Hassel. Met deze bijzondere avond, waarbij een visie op Yoga in de 21e eeuw wordt gegeven, viert het Amsterdam Yoga Centre haar 25 jarig bestaan.

Over Ad van Hassel

Als oprichter en hoofddocent van het Amsterdam Yoga Centre aan de Singel 300, geeft Ad van Hassel al 15 jaar gestalte aan zijn leraarschap in de dagelijkse lessen en de drie jarige docentenopleiding. Hij is toegewijd aan de ontwikkeling van Yoga als ondersteunende discipline voor een zinvolle levenswijze.

De visie van het Amsterdam Yoga Centre

Het licht zal op deze nazomeravond door de gebrandschilderde ramen vallen op een feestelijke gebeurtenis, waarbij het Amsterdam Yoga Centre zijn visie presenteert op Yoga, zowel in de les (die op de grafstenen van prominente middeleeuwse Amsterdammers zal plaatsvinden), als in de omlijsting.

Oosterse en westerse tradities tezamen

In de muziek komen de mystieke tradities van Oost en West samen en na de les is er Indiase Chai en een Ayurvedische cake. Esoterische boekwinkels presenteren hun Yogabibliotheek en vertegenwoordigers van alle Yogascholen van Nederland krijgen de gelegenheid hun informatie te delen.

Er worden prominenten uit de Yogawereld verwacht, evenals Ad’s leraren, collega’s, medestudenten, studenten en oud-studenten van de docentenopleiding en natuurlijk yogi’s en yogini’s van alle Amsterdamse en Nederlandse Yogascholen en studio’s. Doorgewinterde beoefenaars en beginners.

Yoga als een praktische wetenschap

Deze yogamanifestatie vind plaats op een unieke locatie en markeert een moment in de ontwikkeling van yoga in de westerse wereld. Een rijke eeuwenlange yoga traditie vanuit India komt samen met westerse wetenschappelijke inzichten en toegewijde beoefening. In de les en de presentatie van deze visie krijgen de deelnemers een ervaring aangeboden in yoga als een praktische levende wetenschap, die in zijn methoden en inzichten het leven van de mens in de huidige tijd kan ondersteunen.

Integrale aanpak

De kracht van de lessen van Ad zit in zijn integrale aanpak: gericht op lichaam, geest, emoties en relaties, op de cultivering van aandacht en het ontwikkelen van een helder bewustzijn en kracht. Deze kracht geeft het vermogen richting te geven aan het eigen leven. Het verzamelen van deze krachten op ieder gebied is yoga (yoga=sanskriet en betekent vereniging)!

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Doe jij aan yoga?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *