Aura’s zien, hoe doe je dat?

auras-zien-hoe-doe-je-datEen aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam. Dat mensen omringd worden door aura’s is al eeuwen bekend. Denk maar aan christelijke heiligen die met een halo rond hun hoofd afgebeeld worden of de Egyptenaren die dat ook doen bij goede of belangrijke mensen. Ook in het hindoeïsme en boeddhisme vinden we dit verschijnsel terug. Soms wordt het beschreven als een soort lichtring rond het lichaam. Ook wordt wel gezegd dat het een warme gloed is die uitstraalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum. Mensen die zich erin trainen of een natuurlijke gevoeligheid voor hebben kunnen aura’s waarnemen. Wil je ook aura’s zien? Een kleine oefening!

Hoe kan je leren om aura’s te zien?

Aura’s zien kun je leren door…
• …de gevoeligheid van je ogen te vergroten
• …langer geconcentreerd te leren kijken
• …te leren kijken met het gebied aan de buitenkant van je ogen. Het centrale gedeelte waar je normaal mee kijkt is namelijk vaak beschadigd door kunstmatig licht en dergelijke.
• …de communicatie tussen je linker en rechter hersenhelft te verbeteren.

Aura’s zien, een oefening

Hieronder zal ik een oefening uitleggen waarmee je kunt beginnen als je jezelf wilt aanleren om aura’s te zien. Het gaat erom dat je het probeert. Wees niet boos op jezelf als het niet lukt. De ene persoon gaat het makkelijker af dan de ander. Dat geeft helemaal niets!

Als je begint met het leren zien van aura’s is het het beste als je de omstandigheden zo optimaal mogelijk maakt. Zo doe je dat:

  1. Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond. Een gekleurde achtergrond zal de kleur van een aura veranderen.
  2. Kies een goede plaats om naar te kijken, het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld (het 3e oog).
  3. Kijk geconcentreerd naar die plaats gedurende zo’n 30 – 60 seconden.
  4. Na 30 seconden richt je je aandacht op je buitenste gezichtsvermogen, je ogen blijven gericht op het 3e oog. Concentratie is belangrijk, probeer de verleiding om in de rondte te gaan kijken te weerstaan. Als het goed is zal je zien dat de achtergrond het dichtste bij de persoon lichter is dan de achtergrond en een andere kleur heeft dan verder buiten de persoon. Hoe langer en meer geconcentreerd je kijkt, des te duidelijker het zal worden.

Deze oefening is een begin. Er zijn oefeningen die kunnen helpen om nog beter en scherper te gaan kijken die je kunt gaan doen als je bovenstaande oefening een beetje onder de knie hebt, of als ondersteuning. Vind je het leuk om meer te weten of verder te oefenen? Kijk gerust op mijn site, ik geef op individuele basis en in kleine groepjes workshops over het werken met aura’s en chakra’s.

Succes!

Kun jij aura’s zien?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *