Een beperking of juist spiritueel? Over kinderen van Nu

Child,Het is een hot item momenteel in de nieuwsbladen en op social media, maar ook in de medische wereld: kinderen die ‘anders’ zijn dan waar de maatschappij mee om kan gaan. Via mijn werk heb ik veel mooie ervaringen met deze kinderen van Nu, graag vertel ik je mijn belevingen. 

Anders dan de norm

Anders zijn, wat is dat dan? Iedereen is toch uniek? Ja, iedereen is uniek. Onder ‘anders zijn’ verstaat men helaas kinderen, jongeren en volwassenen die niet ‘voldoen’ aan de gestelde normen die worden geëist in deze maatschappij, het functioneren in de maatschappij. Wat is dan de definitie van ‘norm’? Het woord ‘norm’ stamt af van normaal, maar wat is dan normaal of niet normaal? Ik vind dat ik normaal ben, betekent dat dan dat jij niet normaal bent, omdat je misschien anders bent dan de gestelde normen. Nee toch?

Iedereen is uniek

Nee, we zijn allemaal uniek en met een reden hier op aarde. Sommigen weten wat hun doel is hier op aarde, anderen weten het (nog) niet. Maar dat geeft toch niet? We zijn er om elkaar te helpen, zo ook voor de Kinderen van NU. De bewustwording is al geruime tijd in beweging, we merken het allemaal, ook al probeert men het soms te onderbouwen vanuit een andere denkwijze.

In de praktijk, maar ook in mijn werk als zelfstandige kom ik met deze mooie unieke kinderen in contact. Ik zie veel ouders, leerkrachten en hulpverleners vastlopen op deze geweldige unieke persoonlijkheden. Veelal wordt er gezegd dat het unieke kind niet klaar is voor de maatschappij, en teveel ongewenst gedrag laat zien. Waardoor sociaal functioneren van deze mooie kinderen enorm wordt belemmerd.

Bekijk het eens van de andere kant: de maatschappij is (nog) niet klaar voor deze unieke persoonlijkheden, maar zij zijn hier om ons te laten ervaren, te laten voelen. Zij worden in een hokje geplaatst waar zij niet in behoren, en behoren juist tot de mooie groep unieke individuen. De unieke persoonlijkheden worden veelal doorgestuurd naar instellingen, want er is wat ‘mis’ met het kind.

Onrust over de kinderen van Nu

Er is onrust, onrust over de kinderen van Nu. Volwassenen zijn vaak onbekend met spiritualiteit en alles moet verklaard en onderbouwd worden door de medische wereld, want zo hoort dat in de huidige maatschappij, stelt men.

En ook al is men niet onbekend met het spirituele vlak, veel mensen zullen dit niet publiekelijk bespreken en worden zelf ook belemmerd door de maatschappelijke houding die er nog heerst.

Autisme en ADHD?

Wat mij de laatste tijd steeds vaker opvalt is dat we meer en meer worden geconfronteerd met diagnoses als Autisme, Asperger, PDD-Nos of AD(H)D. Deze diagnoses lijken met gemak te worden uitgedeeld. Er is sinds de jaren negentig een enorme toename van deze diagnoses. Men verdiept zich niet meer voldoende in het individu, de omgeving. De onderbouwingen zijn vaak op niets gebaseerd. Het ‘ongewenste gedrag’ is de leidraad waaraan vaak de diagnose wordt opgehangen, niet het individuele kind, niet de situatie of omgeving, niet hun mooie kenmerken.

De verontrusting neemt toe en inmiddels zijn er onderzoeken waaruit blijkt, helaas nog niet wetenschappelijk onderbouwd, dat de ongerustheid terecht is in vele gevallen.

Of HSP en Nieuwetijdskinderen?

Vanaf de jaren ’70 zijn er vele Nieuwetijds-, Indigo-, Sterren-, Kristal- en HSP kinderen geboren. Al vele artikelen zijn over hen verschenen en we hoeven niemand meer te vertellen dat zij in liefde komen en bewustwording over brengen op de aarde, naar de aardse mensen.

Zij voldoen niet aan de gestelde normen van de huidige maatschappij. Ze ‘wijken af’ van de norm, vaak met ongewenst gedrag waardoor er zonder verdieping in het individu met gemak een diagnose wordt gesteld. De maatschappij is nog niet klaar voor deze unieke en geliefde persoonlijkheden, die blaken van liefde en kennis.

Kinderen worden hierdoor belemmerd in hun Zijn en raken het contact met hun Hogere Zelf kwijt, ook zonder diagnose. Want een stempel van beperking betekent in deze maatschappij dat je ziek bent, ziek in je hoofd. Anders gezegd: een psychiatrisch patiënt.

Bewustwording van het kind van Nu

Al lange tijd is algemeen bekend, wat ik ook zie, dat alle Kinderen van NU hun prikkels heel anders verwerken dan bekend was. Vaak liggen de gedragsproblemen aan de hoge gestelde eisen van de hedendaagse maatschappij, waaronder ook het onderwijs. Kleuters worden al heel vroeg getoetst en mogen niet ‘afwijken’. Ook ouders zijn zich niet bewust van hun Kind van Nu. Door de ouders, leerkrachten, hulpverleners en alle anderen worden zij onjuist benaderd. Gelukkig niet bewust. Men weet het niet, snapt het niet.

Als de kinderen van Nu juist zouden worden benaderd en er een goede omgeving wordt gecreëerd voor hen, laten zij veel minder problematieken zien en kunnen zij zeker zonder medicatie goed ontwikkelen.

Angst is er vooral bij de volwassenen onder ons, doordat zij belemmerd zijn/worden om open te (gaan) staan, spiritueel inzicht toe te laten. Ieder uniek kind zou in zijn of haar eigen waarde moeten worden gelaten. Hun unieke open eigenschappen zouden we moeten laten ontwikkelen.

Wat kunnen we doen voor de kinderen van Nu?

Wat moeten we nu doen voor de kinderen van Nu? Laten we de ‘beperkingen’ eens los laten. Natuurlijk bestaan autisme, Asperger, PDD-Nos, AD(H)D of de aanverwante stoornissen, dat is ook bewezen. Maar ook dan zijn kinderen een unieke persoonlijkheid!

Maar laat men zich vooral bewust worden dat de Kinderen van Nu hier zijn en komen met een boodschap voor ons. Laat hen deze mooie en belangrijke boodschap overdragen. We zullen versteld staan van hun doel hier op aarde! Laten we met zijn allen open staan voor spiritualiteit en wat dit teweeg brengt. En zie hoe mooi dat is!

Zijn de kinderen van Nu er volgens jou ook met een boodschap?

7 antwoorden
 1. Ankie Postma
  Ankie Postma zegt:

  Ben het helemaal met je eens, de maatschappij is er nog niet klaar voor.
  Als ouder van mijn zoon, met PPD NOS, loop ook ik regelmatig tegen de beperkingen van de begeleiding waar hij woont. Om die reden blijft hij daar ook niet wonen.Je loopt steeds aan tegen onbegrip, en wordt vooral gestimuleerd om medicatie te geven.Ik heb heel lang geprobeerd uit te leggen hoe ik het zie.(Hetzelfde zoals door jou beschreven), maar dit eindigt in een soort van machtstrijd. En medicatie met al zijn bijwerkingen heeft hij echt niet nodig. Ben het dus helemaal met je eens.
  Ankie.

  Beantwoorden
  • Natasja
   Natasja zegt:

   Hallo Aradia,

   Ja en nee. Dat is een dubbel antwoord uiteraard, ik ben van mening dat wij allemaal “open” (spiritueel) worden geboren, maar door het aardse bestaan onszelf rond de leeftijd van zeven jaar (tijdelijk kunnen) gaan sluiten doordat we niet begrepen worden. De Kinderen van Nu sluiten juist niet en ontwikkelen door.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *