Wat betekent spiritualiteit voor jou?

wat-betekent-spiritualiteit-voor-jou

Zelfontwikkeling, bewuster in het leven staan, geloof, intuïtie, paranormale gaven… Spiritualiteit betekent voor iedereen weer wat anders. Ik ben heel benieuwd wat jouw antwoord is op de vraag: Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Zaken die de geest betreffen

Spiritualiteit betekent volgens het woordenboek ‘zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen’… Het is een heel breed begrip en voor de een zegt het meer dan voor de ander. Maar iedereen heeft wel een idee over wat spiritualiteit nu eigenlijk is. Wat is jouw idee hierover? Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Onderzoek naar spiritualiteit

In 2010 deed ik eerder onderzoek naar de betekenis van spiritualiteit, via een poll op Spiritualiteit.blog.nl. Bijna de helft (48%) beantwoordde de vraag met ‘zelfontwikkeling’. Voor 16% van de personen die aan de poll mee deden is spiritualiteit een onderdeel van de religie. Om welke religie het gaat is niet zo belangrijk. 15 % van de deelnemers aan het onderzoek sprak over intuïtie. Voor 5% staat spiritualiteit gelijk aan paranormale zaken en slechts 1% heeft het over het bezoeken van spirituele beurzen en het volgen van cursussen.

De overige 15% had een uitgebreider antwoord op de vraag wat spiritualiteit voor hen betekende. Voor velen bleek het ook best een moeilijke vraag te zijn, omdat spiritualiteit vaak iets vanzelfsprekends is, ‘een gevoel’. Lees hier het hele artikel op Spiritualiteit.blog.nl over het onderzoek.

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

In de poll rechts op deze site (op de home pagina) kun je jouw antwoord aangeven. Maar vergeet ook zeker niet te een uitgebreider of duidelijker antwoord te geven in een reactie onderaan dit artikel. Ik ben heel benieuwd naar jouw beleving van spiritualiteit!

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

2 antwoorden
 1. Francisca
  Francisca zegt:

  Spiritualiteit betekend voor mij; Bewust zijn van mezelf en alle dingen en mensen, gebeurtenissen om me heen. Intuitie. Contact met gene zijde. Tarot. Zigenuerkaarten. Reiki. gedachtenkracht. Religie.ect.ect.

  Beantwoorden
 2. Astrid
  Astrid zegt:

  Spiritualiteit betekent voor mij lesgeven in emoschilderen om zo
  Iedereen te laten ontdekken dat voelen wat emoties met je doen zoveel moois kan brengen. Het laat je overtollige balast verwerken, het geeft je nieuwe energie. Het laat je ontdekken wat woorden niet konden vertellen. Het geeft je rust en balans

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *