De Maand van de Spiritualiteit is begonnen

De-Maand-van-de-Spiritualiteit

Vandaag is de Maand van de Spiritualiteit 2014 begonnen. De Maand, die duurt t/m 9 februari, ging van start met het openingsevenement ‘Zin Inn Lichter Leven’ in Centrum De Roos in Amsterdam. De rest van De Maand zullen er door het hele land activiteiten worden georganiseerd binnen het thema van dit jaar: ‘Lichter leven’.

Essay ‘Troost’ van Arie Boomsma

Arie Boomsma schreef het essay van de Maand, getiteld ‘Troost’. Het is een persoonlijke zoektocht naar wat de presentator en auteur troost biedt en hoe hij die anderen kan bieden. Vandaag ontving hij het eerste exemplaar tijdens het openingsevenement in Amsterdam. Vanaf vandaag ligt zijn essay voor € 2,50 in de boekhandel.

Arie Boomsma nam als essayist het stokje over van Jan Mulder, die met zijn essay ‘Doodstil’ in januari 2013 op nummer één in De Bestseller 60 stond.

De Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit en dit jaar is ook Zin Magazine als mediapartner aan de Maand verbonden.

Beste spirituele boek van 2013

Welk boek is het beste spirituele boek van het afgelopen jaar? Van 14 januari t/m 2 februari 2014 kan worden gestemd op een van de tien titels uit de shortlist, die op de eerste stemdag bekend wordt gemaakt. Uit de top 3 van publieksfavorieten kiest een vakjury het Beste Spirituele Boek 2013. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 7 februari 2014. Kijk hier voor de longlist van 25 titels.

Wat doe jij tijdens de Maand van de Spiritualiteit?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *