De magie van afrodisiaca

de-magie-van-afrodisiaca

Al eeuwen lang geloven mensen in de kracht van bepaalde soorten voedsel en drank om gevoelens van liefde en lust op te wekken. Vele verhalen over afrodisiaca worden toegeschreven aan volksgeloof, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Want er zijn voedingsmiddelen die daadwerkelijk stimulerende stoffen bevatten, stoffen die de geslachtsdrift prikkelen en bepaalde gevoelens opwekken die overeenkomen met gevoelens van liefde en lust.

Afrodisiaca

Ingrediënten in voedsel en drank die hartstocht opwekken worden afrodisiaca genoemd, naar de Griekse Godin Aphrodite. Aphrodite wordt al sinds 1300 v.Chr. vereerd als Godin van de liefde, van hartstocht, seksualiteit, lust, innerlijke schoonheid en vruchtbaarheid. Haar zoon is Eros, die de meeste mensen beter kennen als Cupido, zijn equivalent uit de Romeinse mythologie.

Vele soorten

Er zijn verscheidene soorten afrodisiaca. De een staat bekend om haar magische kwaliteiten, van de ander weten we (dat wil zeggen: is door wetenschappers aangetoond) dat zij stoffen bevat die de geslachtsdrift prikkelen en/ of liefhebbende gevoelens opwekken. Of het nu gaat om de eerste of de tweede soort, over het algemeen werkt een afrodisiacum het beste als de betrokken personen op de hoogte zijn van het feit dat je, bijvoorbeeld tijdens een diner, gebruik maakt van deze stimulantia. Wat nog veel belangrijker is om op te letten wanneer je jezelf of iemand anders een afrodisiacum voorschotelt, is de dosis. Soms kan teveel van iets het tegengestelde effect hebben of zelfs gezondheidsproblemen tot gevolg hebben. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zeker niet tijdens een romantische avond met je (aanstaande) geliefde!

Geen wondermiddel

Bedenk bovendien dat een afrodisiacum geen wondermiddel is. Er bestaan veel films en verhalen waarin iemand een natuurlijk stimulerend middel wordt toegedient, waarna hij of zij binnen enkele minuten seksueel opgewonden wordt en meteen alles doet wat de ander met deze persoon in gedachten had. De werkelijkheid is anders. Het gebruik van afrodisiaca is geen garantie voor seks, wel een manier om een bepaalde sfeer te doen ontstaan.

In boeken en op het internet zijn genoeg lijsten met afrodisiaca te vinden. Enkele van mijn favorieten: basilicum, aardbeien, kaneel, rozen (let op dat ze eetbaar zijn en dus onbespoten) en twee modernere varianten van een afrodisiacum: champagne en chocolade!

(Bron: De Magische Keuken)

Gebruik jij magie in de keuken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *