De spirituele betekenis van duiven

De spirituele betekenis van duiven

De spirituele betekenis van duivenDe duif is misschien wel de bekendste vogel onder de mens. Want wie kent nu niet de duif? Je hebt vele soorten duiven, zoals de Turkse Tortel, de Houtduif, de Holeduif, de Stadsduiven en de Postduiven. En allemaal brengen ze een spirituele boodschap voor je mee.

De spirituele betekenis van vogels

Vogels zijn gevleugelde boodschappers. Daarom kon je eerder al op spiritueelinfo lezen over de spirituele betekenis van verschillende vogels. Dit keer wordt de boodschap van de Duif uitgelicht.

De Turkse tortel

Duiven hebben dat aparte geluid, het Koeh-KOE-koe… Vele onder ons vinden het mooi, anderen vinden het vreselijk. De Turkse tortel is misschien wel de bekendste duif. In Duitsland wordt hij de Turkentaube genoemd, in Engeland zeggen ze Collared Dove en in Frankrijk Tourterelle turque. Deze mooie, slanke duif vind je steeds vaker in tuinen. Het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje is te zien aan de kleur en de ‘halsband’.
Het vrouwtje is grijzer dan het mannetje en draagt geen halsband.

De Spirituele betekenis van duiven

De Turkse tortel heeft ook een spirituele betekenis. De boodschap van de Tortelduif is: Vrede. Dat zal voor velen niet verrassend zijn.

Ook vertelt de Tortelduif dat je niet te lang moet piekeren, omdat er anders geen intuïtieve gedachten en nieuwe aanwijzingen komen. Neem wat rust voor jezelf, of zorg dat je de rust vindt over een bepaalde situatie. Als je op dit moment een angstige of nare periode doormaakt, en je een Tortelduif ziet verschijnen, zal hij of zij je zeggen dat alles snel weer tot rust komt, en je die rust zult vinden.

Tortelduiven geven warmte, en laten je inzien dat het druk maken over bepaalde situaties vaak niet nodig is. Geef liefde, en oordeel niet te snel. “Vind je gemoedsrust”, zegt de Tortelduif.
Deze boodschap geldt alleen bij de Tortelduif. Zo hebben de Veldduif en de Postduif weer een geheel andere betekenis. Namelijk: Gehoorzaamheid.

De duif is een bijzonder mooie vogel. Vaak met velen bij elkaar en vaak ook wat luidruchtig, maar dat zal misschien komen door zijn verhaal, zijn boodschap.

[Bron foto: Melanie van den IJssel]

Andere artikelen in deze serie:

Van welke vogel zou jij de spirituele betekenis willen weten?

3 antwoorden
 1. M. Van Ringh
  M. Van Ringh zegt:

  Ik zou iets meer willen weten over de postduif. Ik heb in t laatste jaar al 2 verzwakte duiven in en om het huis gehad en zonet kwam mijn kat met een postduif asn in zn bek . Mij brengen bij mijn voeten. Ze hebben het allemaal overleeft.
  Gr Monique

  Beantwoorden
 2. Joke Weijers
  Joke Weijers zegt:

  Goede middag , ik heb een vraagje . Mijn nicht is twee weken geleden haar man verloren ( die een volière vol had met vogeltjes )
  En nu werdt ze vanmorgen wakker van een duif die hard aan het roepen was , ze dacht dat hij in de slaapkamer zat , zo dichtbij hoorde ze het , toen ging ze naar het toilet zat hij in het raam te roepen
  Zou het een betekenis hebben voor haar
  Lieve groet

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] boodschap van de Tortelduif is: Vrede. Dat zal voor velen niet verrassend zijn. Lees hier een artikel over de spirituele betekenis van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *