De spirituele betekenis van een zonsverduistering

Total Eclipse of the Sun, Inner CoronaDe zon staat voor levenskracht en -vreugde, en voor de groei in ons leven. De maan staat voor mystiek en de levensbehoeften van de mens. Tijdens een zonsverduistering werken de zon en de maan als het ware samen.
Op zondag 3 november 2013 is er een zonsverduistering, die in sommige delen van Nederlands slechts beperkt zichtbaar is, maar deels totaal en ringvormig boven Afrika.

Wat gebeurt er bij een zonsverduistering?

Bij een zonsverduistering schuift de maan overdag voor de zon en staat deze even precies tussen de Aarde en de Zon in. De zon, de maan en de aarde liggen op 1 lijn. Vanaf de aarde is er op dat moment weinig tot geen licht waar te nemen.

Een zonsverduistering of eclips is een bijzonder verschijnsel, zeker als je deze in zijn totaalheid kunt ‘zien’. Een volledige zonsverduistering in Nederland is echter pas weer in 2135. Wil je toch graag eens een eclips mee maken, dan zul je naar het buitenland moeten.

De spirituele betekenis van een zonsverduistering

Ook in de spirituele betekenis is een zonsverduistering bijzonder. In de bijbel werd een eclips gezien als slecht voorteken/ omen, het bekendste voorbeeld hiervan is de eclips tijdens de kruisiging van Jezus Christus.

Aan de andere kant wordt een zonsverduistering in veel religies en culturen ook bijzonder positieve krachten toebedeeld. Zo zou de poort naar een hoog bewustzijn geopend zijn tijdens een eclips, volgens de kabbalah en veel andere esoterische stromingen.

In sommige culturen gelooft met dat een eclips genezende krachten heeft en brengt men zieken in de familie naar een plek waar de eclips het best zichtbaar is en de kracht dus het grootst zou zijn.

Zonsverduistering en astrologie

Astrologisch en symbolisch gezien is een zonsverduistering een tijd waarin we naar binnen keren en onze verlangens moeten voelen en ervaren. Het is een tijd van voelen, en het loslaten van denken. Een zonsverduistering ontneemt ons op dat moment ons ‘bewuste Zelf’, en wordt vervangen door ons ‘onbewuste zelf’.
Onze fysieke en aardse behoeften komen meer naar voren tijdens een eclips en worden als het ware nieuw leven ingeblazen (bron).

Heb jij al eens een eclips ervaren? Hoe voelde dat voor jou?

Geld verdienen voor vrouwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *