De Wijsheid van het Hart

de-wijsheid-van-het-hart

Wist jij dat het hart beschikt over een enorme intelligentie? De meeste van ons denken dat het fysieke brein alles aanstuurt en regelt in je lichaam. Maar is dat wel zo?

Onderzoek naar de wijsheid van het hart

Heartmath Institute en Stanford University doen al jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het hart. En de uitkomsten van deze onderzoeken zijn zeer bijzonder. Ze zijn het over eens: het hart beschikt over een grote intelligentie. Het is onderzocht, bewezen en het is meetbaar.

Volg jij de wijsheid van jouw hart?

Hoe kom je in contact met de wijsheid van je hart? Dat is heel gemakkelijk: wees volstrekt eerlijk naar jezelf. Het hart staat gelijk aan waarheid, waarachtigheid. Wat voel je werkelijk? Luister met een open houding naar je emoties en gevoelens. Ze hebben je veel te leren.

Maar de meesten van ons hebben niet zo’n zin in gevoelens die ze lastig vinden, zoals boosheid, angst, verdriet. Toch zijn deze gevoelens waardevolle wegwijzers. Je kunt veel van ze leren. Zoals, wat maakt jou gelukkig? Wat brengt jou ontevredenheid en verontrusting. Als je al je gevoelens helemaal durft toe te laten zullen zij je de weg wijzen naar geluk en tevredenheid.

Ze kunnen je vertellen wat goed aanvoelt en verkeerd aanvoelt. Ze kunnen je vertellen wat jou blij maakt en wat niet. Je begint dan met het ingeboren vertrouwen te ontwikkelen van luisteren naar en het volgen van je intuïtie, je instincten.

Wat brengt het je?

Als je er een gewoonte van maakt om te luisteren naar je hart (je ziel), dan ontwikkel je een zielebewustzijn. Je merkt steeds vaker de zachte fluisteringen binnen in jou op, je ziel die jou de weg wil wijzen en wil leiden. Als je dit volgt zul je merken dat je steeds vaker geluk en tevredenheid ervaart.

Laat je leiden door de waarheid. Je hart kent de waarheid en ziet de leugen. Het is dan onmogelijk om te liegen tegen jezelf. Ook wordt het voor een ander onmogelijk om te liegen tegen jou. Je voelt feilloos aan of iets waarachtig is of niet. Weet dat de snelheid van manifestatie enorm groeit. Wees je ervan bewust dat het negeren van deze wijsheid consequenties heeft; namelijk lijden. Het is pijnlijk als gevoelens die er wel zijn, niet gevoeld mogen worden. Het is pijnlijk als je ziel roept om aandacht, roept om gehoord te worden en jij luistert niet. Dat is voelbaar. Dat is overigens ook zichtbaar als manifestatie in je ‘uiterlijke’ wereld. Een relatie die niet loopt, een baan die niet bij je past, een depressie, een crisis.

Luister! Luister naar je hart en laat de wijsheid van je hart jouw gids zijn.

Volg jij de wijsheid van je hart?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *