December stress? Laat het los!

december-stress-laat-het-losKijk jij altijd op tegen de kerst, vanwege al die verplichte afspraken, de stress voor het perfecte kerstdiner, de hectiek en drukte van de hele familie bij elkaar,…. Zet je dit jaar af tegen de december stress en geniet samen met je geliefden van de feestdagen!

Niks moet, alles mag

Jaren lang heb ik gedacht dat kerstmis draaide om verplichtingen. Eerste kerstdag naar zijn familie, tweede kerstdag naar mijn familie, en om het ‘leuk’ te maken ook nog even kerstavond met vrienden…
Al dat ‘moeten’ zorgde ervoor dat kerstmis niet echt mijn favoriete feestdag was. Totdat ik het los ging laten dat het allemaal maar moest. We hadden dan wel de afspraken gemaakt voor deze dagen, maar dat hadden we zelf gedaan. En als wij vier uur te vroeg vinden, dan spreken we toch om vijf uur af? We zijn helemaal niets verplicht, we kiezen er zelf voor om kerstmis te vieren met onze familie en vrienden.

Het is altijd fijn om te zijn met de mensen van wie je houdt

Toen ik de associatie van Kerst met ‘verplichtingen’ eenmaal had losgelaten, realiseerde ik mij ook meteen dat ik kerst achteraf altijd leuk en gezellig vond. Van tevoren kon ik me helemaal druk maken om al dat ‘verplichte gedoe’ en als ik eenmaal bij de familie gearriveerd was, was ik dat alweer vergeten. Het is namelijk altijd fijn om te zijn met de mensen van wie je houdt! Hartstikke zonde dus, van al die energie die ik had gestoken in de negatieve gedachten voor de kerstdagen…

Het gaat niet om het kerstdiner

Dat klinkt allemaal best makkelijk, maar wat als familie en vrienden de kerstdagen bij jou thuis vieren? Heb je last van december stress vanwege het kerstdiner bij jou thuis? Ook dat kun je loslaten. Weet dat alles niet perfect hoeft. Maak jij je er druk om als de borden bij je moeder de tafel niet volgens jouw manier gedekt is? Nee, en zij zullen zich er bij jou vast ook niet druk om maken. Heb jij liever dertien gangen dan drie? Inderdaad: nee.
Dus maak je niet te druk en geniet ook van de voorpret, het versieren van de tafel en het bereiden van het kerstdiner. Des te meer je zult genieten van de rest van de avond. En je gasten ook!

December stress? Nergens voor nodig!

Loslaten klinkt altijd makkelijker dan het is. Maar in het geval van de feestdagen is het meestal niet zo moeilijk. Probeer je vooral te bedenken dat het met Kerstmis vooral draait om samenzijn, gezelligheid en warme avonden met elkaar. Niet om perfectie, veel eten en (voldoen aan) hoge verwachtingen. Geniet van het moment en laat je negatieve gedachten over december (stress) los.

Fijne feestdagen!

Kerstaanbiedingen 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *