DJ Charly Lownoise is meditatieleraar

MeditationCharly Lownoise. We kennen hem allemaal als de gabber goeroe van de jaren negentig. Maar de dj heeft meer in zich dan alleen muziek maken en plaatjes draaien, zo blijkt. Hij geeft namelijk ook les in meditatie!

Meditatieleraar Charly Lownoise

De voormalige collega van dj Mental Theo is overigens niet alleen dj, maar ook producer. En daarnaast is hij ook nog eens meditatieleraar! Wie had er gedacht dat de ‘pionier van de gabbermuziek’ ook nog eens zo diepzinnig bezig zou kunnen zijn met meditatie? En er zelfs les in zou geven!
Ik weet dat meditatie niet alleen voor ‘zweverige types’ is, maar toch verbaasde het mij. Misschien omdat zijn muziek niet helemaal de mijne is…

Zenmeditatie

De dj, wiens echte naam Ramon Rollfs of Roelofs is, is sinds 2009 actief als zenmeditatieleraar. Hij doet dit op een school in zijn geboorteplaats, Den Haag.
Zen is een eeuwenoude meditatievorm, waarbij zitmeditatie wordt afgewisseld met loopmeditatie en die geworteld is in het boeddhisme. Het kent een uniek trainingssysteem dat niet uit een boekje te leren valt, maar van leraar op leerling wordt overgedragen. Zen moet je ervaren, zegt men, het is een kunst zoals het leven zelf een kunst is.

(Bron: Nu.nl)

Vind jij het verrassend dat Charly Lownoise meditatieleraar is?

Online shoppen met korting

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *