Een Reiki-behandeling op afstand

reikiWanneer een Reiki-beoefenaar is ingewijd in de tweede graad van Reiki, is hij of zij in staat om mensen (en dieren) op afstand te behandelen met Reiki. Hiervoor zijn bepaalde Reiki-symbolen nodig, die je bij de tweede graads-inwijding krijgt en leert gebruiken. Veel mensen vragen zich af hoe dat werkt en ik zal proberen daar een antwoord op te geven.

Een Reiki-behandeling op afstand is net zo effectief als een directe behandeling. Een afstand-behandeling kan een algehele behandeling zijn (ca 50 minuten tot een uur) of een behandeling van een bepaald (emotioneel of lichamelijk) probleem. Wanneer het om het laatste gaat is het over het algemeen zo dat er, net als bij een directe Reiki-behandeling, meer behandelingen nodig zijn om het probleem te verhelpen. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het soort en ernst van de kwaal/ het probleem en van hoe lang de ontvanger al met dit probleem te maken heeft. Over het algemeen geldt een minimum van drie behandelingen.

Wanneer kun je een afstand-behandeling geven of krijgen?

Een Reiki-behandeling op afstand kan op elk moment van de dag. Het voordeel hiervan is dat de ontvanger niet hoeft te reizen om de behandeling te ontvangen en de behandeling, wanneer de ontvanger het druk heeft, zelfs kan plaats vinden als hij of zij aan het werk is. Reiki wordt gestuurd en komt in werking wanneer het lichaam en de geest van de ontvanger er klaar voor is. De ontvanger moet er wel voor open staan om de Reiki te ontvangen. Daarom kan het heel fijn zijn als de ontvanger er even de tijd voor neemt en op het moment dat de afstand-behandeling plaatsvindt er even rustig voor gaat zitten of liggen.

Na het ontvangen van een directe behandeling of een Reiki-behandeling op afstand is het van belang dat de ontvanger veel drinkt (water en/ of kruidenthee). Dit helpt de doorstroming van de Reiki-energie door het lichaam.
Na een afstandbehandeling is het tevens de bedoeling dat de ontvanger telefonisch contact opneemt met de behandelaar om te bespreken wat er zojuist is gebeurt; wat zowel de gever als de ontvanger tijdens de behandeling hebben ervaren.

Heb jij al eens een Reiki-behandeling op afstand mogen ervaren? Wat is jouw ervaring?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *