Eerste Zwerkbaltoernooi in Nederland tijdens Elfia 2014

elfia-2014

Europa’s grootste kostuumevent Elfia opent dit jaar – voor het eerst in de geschiedenis – drie in plaats van twee dagen de poorten voor ruim 35.000 bezoekers van over de hele wereld. Het thema van dit jaar heeft alles te maken met één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel.

Elfia 2014

Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) vindt plaats op het terrein van Kasteel de Haar, Haarzuilens en valt dit jaar in het Paasweekend: 19, 20 en 21 april. Er staan dit jaar tevens twee belangrijke nieuwe activiteiten op het programma.

Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel

Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Daarnaast zullen er lezingen gegeven worden, vanzelfsprekend door de Britse professor Rotherham, over Koning Arthur en zijn beroemde Orde van de Ronde Tafel.

Brooms up! Zwerkbaltoernooi!

Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbaltoernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa.
Tijdens Elfia zijn er nog diverse andere activiteiten te doen. Bezoekers kunnen boogschieten, er is een vlaggenzwaaishow en een vikinigschip, er worden verhalen verteld uit de oudheid en uiteraard treden er verschillende bands op zoals: Trolska Poslka, Rapalje en Sassenachs.

Ga jij naar Elfia 2014?


2 antwoorden
 1. F van Drunen
  F van Drunen zegt:

  Beste Layla,

  Hoi,

  Behalve dat u Hoofd en eindredacteur bent van Spiritueelinfo.nl leuk wat u allemaal nog meer doet. Ik vader Frans was vorig jaar 25 getrouwd met Gerda mijn vrouw dus en zij vroeg mij een keer mee te gaan naar Elf Fantasy Fair.
  Zij was al weleens een keer geweest met mijn dochter. En toen zijn we met ons vieren ( mijn zoon ook erbij). Het had een mooie dag moeten worden maar het liep heel anders in ons jubileumjaar, ik ben op de Parkeerplaats hard ten val gekomen en dezelfde week nog aan mijn knie geopereerd, er volgde een revalidatie van 9-10 maanden en ben herstellende, ik zou graag haar willen verrassen met alsnog een bezoek aan dat evenement. Ik wil u vragen of u misschien 2 vrijkaartjes over heeft en naar ons kan opsturen, dat zou ik geweldig vinden na een moeilijke tijd voor ons. Ik heb de organisatie van Elf Fantasy Fair deze vraag ook gesteld en die vonden het sneu voor mij maar konden helaas geen kaartjes opsturen, beste mevrouw ik ben door dit voorval na jaren arbeid mijn baan kwijtgeraakt en de vraag is of ik nog een passende baan krijg aldaar, Ik hoop echt dat u mij kan blij maken. Het gaat u goed met alles wat u doet, en ik hoor graag van u. Vriendelijke groet Frans.

  F van Drunen

  Beantwoorden
  • Layla (Redactie Spiritueelinfo.nl)
   Layla (Redactie Spiritueelinfo.nl) zegt:

   Beste Frans, dankjewel voor je complimenten! Wat vervelend voor je dat je dit hebt moeten meemaken en ik zou willen dat ik je kon helpen. Helaas heb ik geen vrijkaarten in het bezit en kan ik jou en je vrouw hiermee niet verrassen. Ik zou willen dat het anders was.. Ik wens jou en je vrouw toch nog een mooie trouwdag dit jaar!
   Vriendelijke groeten,
   Layla

   P.S. Ik heb je adres uit het bericht verwijderd zodat het privé blijft.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *