Engelengetallen, zie jij ze ook?

engelengetallen-zie-jij-ze-ook

Soms heb ik zo’n dag dat iedere keer dat ik op de klok kijk, er wel een mooi getal lijkt te staan. Of ik ben druk aan het werk en mijn oog wordt ineens naar de klok onderop mijn laptop getrokken. Of ik pak mijn telefoon op en het is precies 11.11 uur. Dit zijn niet zomaar getallen. Ze worden ook wel meestergetallen of engelengetallen genoemd.

Een wens doen bij het magische getal

Als klein kind al was ik gefascineerd door deze getallen. Ik had al vroeg een digitale wekker op mijn kamer en ik kan me herinneren dat ik heel hard mijn best deed om wakker te blijven tot dat magische getal 22.22 in beeld was. Soms lukte het en dan mocht ik een wens doen.

Ik dacht altijd dat het typisch iets voor mij was, maar een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat veel meer mensen iets met dit soort getallen hebben. Ik hoorde dat dit engelengetallen werden genoemd en was eerlijk gezegd enigszins verbaasd over deze benaming. Want engelen, daar had ik niets mee! Wel met gidsen, reïncarnatie en dat soort dingen, maar engelen waren me dan toch op een of andere manier te sprookjesachtig.

Engelen op je pad

Een vriendin van mij was ook helemaal ‘into de engelen‘. Soms irriteerde me dat wel eens. Maar op een gegeven moment komt er zoveel van hetzelfde op je pad dat je eigenlijk niet anders kunt dan er in geloven: witte veren, een boek in de bibliotheek wat je zomaar uit de kast pakt, een kaart die je krijgt, etc. En als je dan eenmaal wat boeken hebt gelezen over mensen die engelen zien of met ze kunnen communiceren dan blijkt dat toch heel interessant. We hebben blijkbaar allemaal een eigen beschermengel die ons continue bijstaat. Naast de gewone engelen zijn er ook Aartsengelen zoals Michael, Rafael, Gabriel en Uriel.

Betekenis van engelengetallen

In de numerologie worden die magische, dubbele getallen ook wel meestergetallen genoemd. Waarom noem ik ze dan engelengetallen? Aangezien de meeste mensen niet zo goed zijn in het communiceren met onzichtbare wezens, hebben de engelen bedacht om met ons te communiceren via deze mooie getallen. Ieder getal heeft zo zijn eigen specifieke betekenis. Het gaat te ver om hier op ieder getal uitgebreid in te gaan maar ik kan een aantal voorbeelden geven:

1111      Dit is een soort wake-up call en kan wijzen op veranderingen of spirituele ontwikkeling
2222      Nieuwe ideeën kunnen zich gaan manifesteren. Heb vertrouwen en blijf positief.
333        De geascendeerde meesters zijn bij je en steunen je.
444        Vertrouw op je intuïtie en je eigen-wijsheid, de aartsengelen staan je bij.
555        Er zijn grote (positieve) veranderingen in je leven op komst.

Van 12.22 tot 13.33

Vorige week deed ik even wat boodschappen in het centrum van Assen. Ik gooide het kleingeld wat ik nog had in de parkeerautomaat en pakte het parkeerticket eruit. Een grote glimlach verscheen op mijn gezicht. De parkeertijd liep van 12.22 tot 13.33 uur. Volgens een website die ik regelmatig raadpleeg is het getal 12.22 een krachtig teken dat het tijd is om je comfortzone te verlaten, en een nieuwe richting in te slaan en je passie te volgen (en laat dat nou net mijn terugkerend thema zijn de laatste tijd).

 

Het getal 13.33 staat in zijn geheel niet vermeld maar ‘333’ betekent dat de geascendeerde meesters je bijstaan en begeleiden en dat je daarop mag vertrouwen. Deze getallen kom ik vaker tegen. Blijkbaar moet ik meer mijn hart volgen en word ik daarin bijgestaan door de geascendeerde meesters. Best een fijn idee toch?

Open voor engelen energie

Mijn interesse in de wereld van de engelen neemt alleen maar toe. Binnenkort ga ik een workshop volgen waarin je contact maakt met engelen en leert werken met engelen energie. Een jaar geleden had ik daar niet voor opengestaan maar nu ben ik heel nieuwsgierig wat het me zal brengen.

De laatste tijd zie ik opvallend veel engelengetallen, zie jij ze ook?

14 antwoorden
 1. Melanie
  Melanie zegt:

  Leuk artikel.
  Ik herken deze meester /engelen getallen. Ik krijg er ook vaak een glimlach bij…
  En Engelen zijn voor mij ook veel gaan betekenen.
  Heel bijzonder.
  Succes en veel plezier bij de workshop.

  Beantwoorden
 2. Anja
  Anja zegt:

  Heerlijk om te lezen dat er nog meer van die mensen zijn als ik <3. Ik ben dol op 33. Mijn geboortegetal, ook dat van mijn vriend, 33 jaar gelden kregen wij een relatie, de konining regeerde 33 jaar en ik ben komen wonen op nummer 33. En hou al sinds ik me kan heugen van dubbele cijfers…..XX

  Beantwoorden
 3. LS
  LS zegt:

  Mooi verhaal, daar hou ik wel van.
  Mijn zoon Rafael is geboren op
  11-10-00 , ben er alleen nog niet achter wat t betekent . Kijk ik dan naar 11 of 111 ??

  Beantwoorden
 4. Mamske
  Mamske zegt:

  Ik had t zwaar, heel zwaar. Vraag altijd begeleiding van engelen. Die nacht werd ik om 3.33 wakker. Later die dag wilde ik wat dingen van me afschrijven. Het was 22.22. Ik vond het heel apart. De volgende ochtend toen ik lekker in de tuin ging liggen chillen bleek het 11.11 te zijn!. Het leek wel alsof er was afgeteld! Ik voelde me ook veel beter merkte ik. Had veel vertrouwrn in een goed einde en een nog beter begin. Het maakt mij niet uit wat anderen ervan geloven maar het helpt mij door de moeilijkste tijden zonder echt depri te worden. Misschien omdat ik met andere dingen bezig ben. Maar ik geloof dat er hulp is uit een onbekende wereld. En het is goed zo <3

  Beantwoorden
 5. Gina
  Gina zegt:

  Hi, ik heb echt al jaren (zolang al, dat ik mij niet eens kan herinneren sinds wanneer..) iets met 22.22. Of ik kijk toevallig op klok, telefoon etc. Of ik krijg een berichtje of een reactie van iemand precies om 22.22.. In het buitenland valt mij midden op de snelweg op eens een nummerbord op met 22.22.. Ik kan zoveel voorbeelden geven! Dit is toch vreemd???? Dit is toch niet meer toevallig? Het is zo vaak dat ik mij echt afvraag, wat dit betekend voor mij..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *