Ester is het nieuwste redactielid van Spiritueelinfo.nl

NIEUW BIJ DE REDACTIE

Graag wil ik je voorstellen aan het nieuwste redactielid van Spiritueelinfo.nl: Ester. Zij zal ons gaan versterken in het schrijven van inspirerende artikelen over spiritualiteit in de breedste zin van het woord. In dit artikel stelt ze zich aan je voor!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben Ester, 35 jaar en moeder van twee jonge kinderen. Begin 2012 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Ik help kleine (startende) ondernemers op weg in de wereld van vormgeving en reclame. Ik schrijf teksten, ontwerp logo’s, verzorg drukwerk en maak websites. Ik heb een aantal klanten uit de spirituele/ alternatieve wereld en dat vind ik heel prettig werken. Daarom heb ik onlangs SpiritDesign opgezet, een ontwerpbureau specifiek voor ondernemers die zich bezighouden met spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen.”

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

“Ik denk dat spiritualiteit een steeds belangrijkere positie aan het innemen is voor veel mensen. Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest dat er meer is tussen hemel en aarde. Er is een tijd geweest dat ik mijn spiritualiteit genegeerd heb. Ik ben namelijk gevallen voor een straalnuchtere man die niet zoveel heeft met spiritualiteit. Hij heeft er niets op tegen, maar voor hem zijn spirituele onderwerpen ongeveer net zo interessant als een voetbalwedstrijd voor mij. Automatisch heb ik mijn spirituele ik opzij gezet. Genegeerd. Maar die kant van mij hoort ook bij mij. Het is niet goed om een wezenlijk deel van jezelf te negeren. Dat wil juist gevoed worden.

Ik realiseerde me dat pas goed toen ik een paar jaar geleden in een behoorlijke dip zat. Ik had mijn tweede kindje gekregen, had een leuke baan, alles ging eigenlijk van een leien dakje. Maar toch ging het niet goed met mij. Ik was ontzettend moe en haalde weinig voldoening uit mijn leven. Er waren dagen dat ik niet eens genoeg energie had om mijn dochtertje naar school te brengen. Tijdens het absolute dieptepunt realiseerde ik me dat ik mijn echte ik niet genoeg ruimte gaf. Ik probeerde een perfecte moeder te zijn, een harde werker, een goede partner… Maar ik kwam zelf altijd op de laatste plaats. Ik ging niet alleen gezonder leven en eten, ik ging me ook weer bezighouden met spiritualiteit. Toen ik dat eenmaal toeliet, kwamen dingen in sneltreinvaart op mijn pad. Soms in de vorm van een boek, soms als een artikel op internet, soms als een persoon waarmee ik spontaan praatte over allerlei zaken die me bezighielden. Ik werd me steeds bewuster van het feit dat er veel meer is tussen hemel en aarde dan wij met onze aardse ogen kunnen waarnemen. En ik werd me steeds bewuster van het feit dat het belangrijk is om zo dicht mogelijk bij je ware zelf te blijven, ook in je werk.”

Wat is je levensmotto?

“Be the change you want to see in the world.”

“Als je wilt dat de wereld verandert, zul je zelf eerst moeten veranderen. Als jij vindt dat mensen aardiger voor elkaar moeten zijn, moet je eerst zelf aardig zijn voor anderen. Als je vindt dat mensen meer vanuit hun hart moeten gaan leven, moet je eerst zelf vanuit je hart leven. Maar ook praktisch: als je vindt dat het niet goed gaat met het milieu, ga dan eerst zelf kijken wat je kunt doen. Minder plastic kopen, minder chemische producten gebruiken, etc. Goed voorbeeld doet goed volgen!”

Wie of wat geeft jou inspiratie?

“Ik haal mijn inspiratie vaak uit het dagelijks leven. Als moeder van twee jongen kinderen is het leven nooit saai en je krijgt met allerlei facetten van het leven te maken: school, voeding, opvoeding, contact met andere ouders/kinderen. Daarnaast haal ik mijn inspiratie uit de natuur. Ik wandel graag met onze hond in de Drentse bossen en ben elke keer weer verbaasd over hoe prachtig de natuur is. Hoe de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan, hoe de paddenstoelen ineens tevoorschijn komen op dezelfde plaats waar in de lente de krokussen staan. In de natuur gaat alles vanzelf. De paddenstoel worstelt niet om uit de grond te komen. Hij komt als de tijd rijp is. Wat dat betreft kunnen wij veel leren van de natuur.”

Hoe heb je Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Via twitter! Ik volgde de site al een tijdje en toen ik een oproep zag voor redactieleden heb ik mij aangemeld en… nu sta ik hier! Ik weet nog niet zo goed waar ik over ga schrijven. Ik laat me graag leiden door mijn intuïtie. Ik ben momenteel bezig met een training waarbij je de paranormale vermogens die je van nature hebt gaat ontwikkelen. Misschien vinden jullie het leuk als ik mijn ervaringen deel?”

Ester leest graag je reactie onder dit artikel!

3 antwoorden
  1. marijke
    marijke zegt:

    Esther vooral doorgaan ook met vertellen zodat andere zich gaan herkennen. Zo helpen we elkaar met ontwikkelen dat toeval niet bestaat maar dat je een boodschap krijgt. En geloof mij….die boodschap wil iedereen ontvangen…en ik kan het weten.

    Namaste

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *