Jon Kabat-Zinn, Grondlegger westerse mindfulness, naar Nederland

Jon Kabat-Zinn-bannerJon Kabat-Zinn, de grondlegger van de westerse mindfulness, geeft op 21 april 2015 eenmalig een publiekslezing in Amsterdam. Tijdens de lezing staat de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven centraal.

Elke dag Mindful

De titel van de eenmalige lezing van Jon Kabat-Zinn zal zijn: ‘Mindfulness in everyday living. Living your life as if it really mattered’. Het zal niet alleen gaan over mindfulness als meditatieoefening, maar ook over mindfulness als een manier van leven, waarbij je ieder moment van de dag bewust beleeft, en daar de positieve vruchten van plukt.

De lezing vindt plaats in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam. Kabat-Zinn doet met het publiek een aantal eenvoudige meditatie-oefeningen en beantwoordt aan het eind van de lezing vragen uit de zaal. De voertaal van de lezing is Engels.

Wie is Jon Kabat-Zinn?

Jon Kabat-Zinn (1944) is een Amerikaans wetenschapper, gespecialiseerd in de toepassing van mindfulnesstechnieken in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven.

Zijn MBSR-techniek (Mindfulness Based Stress Reduction) leert mensen omgaan met stress, pijn en tegenslag en wordt wereldwijd toegepast in ziekenhuizen, bedrijven, sportscholen en wellnesscentra. Hij is emeritus hoogleraar geneeskunde en oprichter van de Stress Reduction Clinic van het University of Massachusetts Medical Center.

Zijn boeken worden in meer dan 40 talen vertaald. In april 2015 verschijnt bij Kosmos Uitgevers een nieuwe en geactualiseerde editie van zijn Handboek Mindful Ouderschap.

Wil je erbij zijn?

Je kunt kaarten voor de lezing van Jon Kabat-Zinn kopen via de website Inspirerend Leven. Kijk hier voor meer informatie.

Pas jij Mindfulness toe in je dagelijks leven?

Boeken van Jon Kabat-Zinn:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *