Heb jij weleens een geest gezien?

heb-jij-weleens-een-geest-gezienDe laatste tijd kom ik in de media steeds vaker berichten tegen over geesten. Zo liet de Belgische krant ‘Nieuwsblad’ deze week weten dat veel Belgen last hebben van negatieve entiteiten in huis. Is dit paranormale verschijnsel meer bespreekbaar geworden?

Geloof in geesten

Als jong meisje vond ik geesten al interessant. Ik geloofde dat er entiteiten om ons heen zijn en dat er mogelijkheden zijn om contact met hen te maken. Ik wist ook dat niet al deze entiteiten even positief waren en dat je ook moest uitkijken wanneer je daadwerkelijk contact wilde leggen. Een keer heb ik zelfs geprobeerd om ‘glaasje te draaien‘. Maar degene waarmee ik dit deed, vond het te eng en deed al gauw het licht aan om de sessie stop te zetten. Zij sliep die avond niet, omdat zij zich vanalles in haar hoofd haalde wat er in die korte tijd wel niet gebeurd kon zijn. Ik had daar geen last van, want ik ‘voelde’ dat er niets was gebeurd.

Met anderen praten over geesten

Toch hield ik mijn ‘geloof’ in deze entiteiten en ook het feit dat ik kon aanvoelen wanneer er ‘iets’ in de buurt was in de meeste gevallen voor mijzelf. Geesten waren immers figuren uit verhalen en films en konden niet echt zijn. Wie dat wel vond, was een zweverig type of niet intelligent genoeg.

Later, vanaf mijn pubertijd, kwam ik gelukkig steeds meer mensen tegen die mijn gedachtegoed deelden en waar ik mee kon praten. Vanaf die tijd kwam ik er ook steeds meer voor uit. De meeste volwassenen vonden het echter nog steeds onzin om in geesten te geloven.

Worden geesten meer bespreekbaar?

In de ParaVisie van deze maand staat een artikel over glaasje draaien, een fenomeen waar ik al een aantal jaren niet meer van gehoord had. Nu weet ik, ParaVisie lees je alleen wanneer je al iets hebt met spirituele en paranormale ideeen. Maar toch viel het me op dat dit onderwerp blijkbaar nog steeds speelt. Het wordt blijkbaar nog steeds gedaan, zowel door kinderen als volwassenen.

Ook het Belgische ‘Nieuwsblad’, een wat meer nuchter medium, berichtte deze week over geesten. Joost Knop, die zich samen met een team van 20 mensen specialiseert in het verdrijven van geesten en entiteiten, concludeerde dat 1 op de 5 Belgen last heeft van geesten in huis. Dat is nogal een aantal, vind ik. En dan bedoel ik niet het aantal geesten, maar het aantal mensen dat zich hier dus mee bezig houdt. Ik vraag me af of het verschijnsel ‘geesten’ in Nederland ook zo bespreekbaar is.

(Bron afbeelding: Wikipedia)

Heb jij weleens een geest gezien?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *