Hooggevoelig, wat is het en hoe ga je er mee om?

hooggevoelig-wat-dat-en-hoe-ga-je-er-mee-omVeel mensen nu ontdekken dat ze (hoog)gevoelig zijn en komen steeds dichter bij hun eigen gevoel. Waarom is dat en hoe zit het precies? In dit artikel leg ik je dat uit. Maar daarom is het nodig om eerst iets meer te vertellen over de aarde en de periode en energie waarin we leven.

De aarde en de energie erom heen

Alles om ons heen is energie. De aarde waarop wij leven dus ook. De energie van de aarde is op dit moment erg aan het veranderen en dat gaat ook altijd door. We merken daar allemaal op onze eigen manier iets van. De aarde is een leerschool voor de ziel: als mens hebben we emoties en gevoelens om te ervaren en te groeien en als ziel heel te worden. De energie die om de aarde heen is en het universum (met alle energieën en spirits die daarbij horen) helpen ons daarbij.

Het is nu zo dat de grens/ de sluier tussen ons en het universum en de spirits steeds dunner word. De energie en de stroming daarvan is steeds meer en duidelijker voelbaar. Het is dus helemaal niet gek dat je soms even iets merkt wat je niet gelijk kunt verklaren.

Wat merken wij dan?

Er zijn mensen die heel gevoelig zijn en dus veel merken van wat er allemaal gebeurt. Het kan zijn dat je ineens je zwaarmoedig of depressief voelt, of dat je juist heel energiek en blij bent. Dingen die gebeuren in bepaalde situaties of tussen mensen komen vaak veel ‘harder’ binnen bij mensen die gevoelig zijn. Je kunt dit je vergelijken met een scheepstoeter, in plaats van een deurbel die mensen horen die minder gevoelig zijn: de scheepstoeter heeft duidelijk meer impact.

Als je gevoeliger bent dan anderen, pik je vaak veel meer op van de personen om je heen. Ben je met een vriend(in) of collega in gesprek en voel je je ineens moe of onrustig dan hoeft dat niet je eigen gevoel te zijn. Vaak is dat juist het gevoel van de andere persoon en niet van jezelf. In de stad of op een druk feestje merk je vaak ook meer en kom je moe terug, omdat je alles van anderen (soms ongemerkt) oppakt. Ook kan het zijn dat je sommige dingen al van tevoren ‘weet’ of ‘aanvoelt’. Bijvoorbeeld als er gebeld word dat je al weet wie dat is, of een afspraak die afgezegd word en waar je misschien net nog niet goed op voorbereid was.

Je zintuigen zijn veel scherper. Alles 6! Je hoort voelt en ziet dus dingen die je eerder niet zag en die anderen niet kunnen zien. Er is een ‘stemmetje’ dat zegt: “doen!”, of juist: “niet doen!”. Luister naar deze stem en merk op wat er gebeurt. Ga af op je onderbuikgevoel en volg wat je hart je ingeeft

Hoe kun je omgaan met die (hoog)gevoeligheid?

Je gevoeligheid kan je juist erg helpen. Als iets niet goed voelt zorgt het er meestal ook voor dat je een beslissing neemt waardoor het goed afloopt. Je stapt bijvoorbeeld net niet die auto in of dat vliegtuig waar een ongeluk mee gebeurt. De mensen waar je geen goed gevoel bij hebt zijn meestal ook geen goede vrienden en je vertelt niet al je geheimen aan iemand die je niet vertrouwt. Vertrouw op je gevoel en doe wat het je ingeeft!

Sterk in je eigen energie

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om minder last te hebben van je gevoeligheid. Je kunt ervoor zorgen dat je het wel opmerkt, maar dat het verder geen invloed heeft op jouzelf. De oefeningen die je daarvoor kunt doen hebben vaak te maken met het in je eigen ‘cocon’ zitten. Je zet je eigen energie sterk neer en hebt daardoor minder last van andere energie. Je kunt duidelijker onderscheid gaan maken in wat van jou is en wat van de ander als je merkt dat je je ineens anders voelt. Laat hetgeen wat bij de ander hoort ook daar. Ga je niet mengen in wat niet van jou is. Als het jou raakt dan mag je ernaar kijken en aan de slag met de disbalans die er is. Raakt het jou niet, dan hoef je er ook niets mee!

Kinderen van Nu en hooggevoeligheid

Veel kinderen die nu geboren worden zijn ook hooggevoelig en je merkt dit vaak ook aan hen. Ze hebben vaak een sterke wil en zijn sterk geneigd te willen helpen en alles om zich heen in harmonie te brengen. Ze merken veel van de sfeer en energie om zich heen van vriendjes en vriendinnetjes. Zij vertellen op hun manier aan hun omgeving waar de disbalans is en waaraan gewerkt mag worden.

Blijf dicht bij jezelf en blijf in het NU, dat is juist voor hooggevoellige mensen erg belangrijk!

Ben jij hooggevoelig? Hoe ga je daarmee om?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *