Ik stel je graag voor aan het nieuwste redactielid: Tamara

NIEUW BIJ DE REDACTIE

O wat groeien we snel! En niet alleen het aantal bezoekers, of het aantal inspirerende artikelen. Ook de redactie van Spiritueelinfo.nl groeit! Ik stel je graag voor aan het nieuwste redactielid van dit snel groeiende Online Spiritueel Magazine: Tamara!

Tamara stelt zich voor

“Ik ben Tamara, eigenaresse van De Wijsheid van het Hart. In oktober 2013 ben ik gestart met deze onderneming vanuit mijn grote passie: mediteren. Na een jarenlange spirituele zoektocht, veel opleidingen, trainingen, workshops en boeken lezen ben ik tot de ontdekking gekomen dat dit zoeken mij ervan weerhouden heeft tot het ontdekken en ervaren van de simpele waarheid die altijd aanwezig is. De waarheid over wie en wat je werkelijk bent. Dat waar ik naar op zoek was, was er al. Je zou het wakker worden kunnen noemen. Wakker worden uit de droom die je denkt te zijn. Thuiskomen bij jezelf, in het moment.

Alles werd helder! Ik ging de illusie van het denken doorzien. Ik werd wakker uit een ‘spirituele’ droom. Het inzicht is simpel. Zo simpel dat de meeste van ons het over het hoofd zien. Het is de reis die we uiteindelijk allemaal maken. De reis van je hoofd naar je hart. Het denken doorzien en leven en handelen vanuit de wijsheid van je hart.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?

“In het dagelijkse leven geef ik meditatietrainingen, en mindfulness-, heartfulness- en soulfulness- trainingen en -workshops. Je kunt bij mij ook terecht voor een energetische behandeling of een consult. Bij al mijn activiteiten staat één ding centraal: ontdekken wie en wat je werkelijk bent. De trainingen zijn niet bedoeld als een methode of techniek om je iets aan of af te leren, maar nodigen je uit tot het ontdekken van dat wat je al bent, bewustzijn. Je hoeft niet te oefenen in bewustzijn, je hoeft alleen maar te ontdekken dat je dat bent. Het gaat erom dat je de stilte van je eigen ware wezen gaat ontdekken en tot je door laat dringen. Dit is het uitgangspunt van al mijn diensten. Dit is waar ik mij mee bezig houd in het dagelijkse leven.”

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

“In het kort: ken uzelve. Voor mij is dat de ware betekenis van spiritualiteit. Jezelf kennen, werkelijk kennen. Jezelf kennen als bewustzijn en je dat ten diepste realiseren. Bewustzijn kan waarnemen, helder waarnemen. Helder zien, helder voelen en helder weten zijn een direct gevolg van dit bewustzijn. Hoe helderder je bewustzijn, hoe helderder je voelen en directe weten. Dan heb ik het niet over het verstandelijke weten. Ik bedoel daarmee het intuïtieve weten dat zetelt in je hart. Als je deze stroming vertrouwt en volgt is dat voor mij spiritualiteit. Spiritualiteit heeft voor mij niets te maken met kennis of het beheersen van een methode of techniek (zelfs als het een spirituele techniek is). Juist het niet-weten zorgt ervoor dat je open en ontvankelijk bent voor dat wat er gewoon is.”

Wat is jouw favoriete uitspraak?

‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld’. Dat is mijn favoriete motto. Als je ontdekt wie je bent dan kom je onherroepelijk tot conclusie dat alles verbonden is, dat alles werkelijk één is. Als je in vrede leeft met jezelf en deze waarheid daadwerkelijk leeft is het onmogelijk om nog langer een ander te veroordelen, is het onmogelijk om een oorlog te starten, is het onmogelijk om de aarde te vervuilen en te misbruiken. Jij BENT de wereld, neem je verantwoordelijkheid.”

Wie of wat geeft jou inspiratie?

“De bewustzijnsverandering die nu gaande is in de wereld, geeft mij zeker veel inspiratie. Je ziet dat structuren uit elkaar beginnen te vallen, dat leugens aan het licht komen. Dat wat niet werkt, begint te wankelen. Het lijkt er verdacht veel op dat er een grote verandering gaande is. De waarheid begint langzaam aan door te sijpelen in het bewustzijn van velen. De bevrijding die daarmee gepaard gaat inspireert mij. Zowel op persoonlijk vlak als op het maatschappelijke vlak. Bewegingen als het om-denken, de waarheid over onze voeding en ga zo maar door. Dat zijn positieve bewegingen die mij inspireren.”

Hoe heb je Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Heel toevallig! Een vriendin mailde mij de link door voor de nieuwsbrief en de facebook pagina. Grappig dat ik nu een redactielid ben. Ik heb spiritueelinfo.nl dus leren kennen via mijn netwerk.”

Waar ga je over schrijven op Spiritueelinfo.nl?

“Ik ga schrijven over bewustzijn, waarheid, compassie en liefde. Dat wordt dus: Mindfulness, Heartfulness en Soulfulness. Kortom, ik ga mijn ervaringen en visie delen rondom deze onderwerpen.”

Wijsheid leest graag je reactie onder dit artikel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *