Isa Hoes schrijft essay Maand van de Spiritualiteit 2015

De-Maand-van-de-SpiritualiteitHet essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2015 wordt geschreven door Isa Hoes. Het thema van de komende Maand is ‘Het gelukkige lichaam‘ en is Isa Hoes op het lijf geschreven. Al van jongs af aan is zij op zoek naar het gelukkige lichaam, wat voor haar betekent: een gezond lijf in balans.

De Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2014 zijn Zin Magazine en Zin.nl als mediapartner betrokken. Voor aankomend jaar sluit ook NCRV zich aan.

Sinds 2013 wordt de Maand in januari/ februari georganiseerd, in plaats van in november, zoals de jaren ervoor het geval was. De Maand van de Spiritualiteit 2015 duurt van vrijdag 9 januari t/m zondag 8 februari 2015 en heeft als thema ‘Het gelukkige lichaam’.

Over Isa Hoes

Naar aanleiding van dit thema schreef Isa Hoes speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit het essay, dan vanaf 9 januari voor €2,50 verkrijgbaar is in de boekhandel. Hoes neemt het stokje over van Arie Boomsma, die voor de Maand van de Spiritualiteit 2014 het essay ‘Troost’ schreef.Isa Hoes - Kompas

Isa Hoes (1967) is actrice en schrijfster. Ze begon haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelde onder andere in ‘De gelukkige huisvrouw’, ‘When Harry Met Sally’ en ‘Verlies’. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar rol van Myriam in de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Daarnaast speelde ze ook in series als ‘Vrouwenvleugel’, ‘All Stars – De serie’ en ‘Rozengeur & Wodka Lime’.

In April 2013 kwam ‘Doordraven en overeind blijven’ uit, de bundel columns die zij schreef met Barry Atsma. In november 2013 verscheen het prachtige boek ‘Toen ik je zag. Mijn leven met Antonie’, dat wekenlang op nummer 1 in De Bestseller 60 stond en waarvan er inmiddels 200.000 exemplaren zijn verkocht. Naar aanleiding van de overweldigende stroom reacties na het verschijnen, schrijft Hoes nu een nawoord over de enorme impact die haar verhaal op zoveel lezers had. Dit nawoord wordt opgenomen in een nieuwe editie die binnenkort uitkomt.

Essay ‘Het gelukkige lichaam’

Al in de Oudheid streefde men naar een gezonde geest in een gezond lichaam, en uit eigen ervaring kennen we het gevoel van geestelijk welbevinden wanneer we fit zijn van lijf en leden. We zitten “lekker in ons vel wanneer lichaam en geest in balans zijn. Maar is een gezond lichaam ook voorwaarde voor een gelukkig leven? Ben ik mijn lichaam of heb ik mijn lichaam?

Waar sommige spirituele tradities het lijf als gevangenis van de ziel beschouwen, daar zien andere het juist als de plaats van verlichting. Hoe dan ook, willen we in dit leven streven naar geluk of spiritueel inzicht, dan kunnen we niet om ons lichaam heen.

Wat doe jij tijdens de Maand van de Spiritualiteit?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *