Jessica is het nieuwste redactielid van Spiritueelinfo.nl

NIEUW BIJ DE REDACTIEGraag wil ik je voorstellen aan het nieuwste redactielid van Spiritueelinfo.nl: Jessica. Zij is het eerste lid van de vrijwillige redactie van Spiritueelinfo en zal mij gaan versterken in het schrijven van interessante en inspirerende artikelen over spiritualiteit en alles wat daarbij komt kijken. In dit artikel stelt ze zich aan je voor!

“Ik ben Jessica, ik ben coachend medium, reiki –master en tarotist. In mijn praktijk aan huis in Utrecht ontvang ik mensen voor individuele sessies/ coaching-trajecten en workshops op allerlei vlak. Ik begeleid mensen in de situatie of emoties waar ze op dat moment mee worstelen en geef ze handvatten om er later zelf makkelijk mee om te kunnen gaan. Ik help ze om weer in hun eigen kracht te komen. Naast dit energetische stuk geef ik ook adviezen op lichamelijk gebied rondom voeding, gezondheid en levensstijl. Deze 2 aspecten versterken elkaar en zorgen ervoor dat je weer lekkerder je vel zit.”

Wat doe ik nog meer?

“De praktijk combineer ik op dit moment meteen aantal uur als begeleider op een groep voor doven en slechthorenden met een psychiatrisch ziektebeeld/ verstandelijke beperking vanaf 18 jaar en ouder. Heel afwisselend werk om te doen en leuk om te zien dat als we werken aan een stuk zelfstandigheid er veranderingen zijn en iemand meer dingen zelf kan en meer vertrouwen krijgt. Ook in de praktijk gebruik ik gebarentaal tijdens consulten/ sessies. Degene hoeft dan geen tolk mee te nemen en dat zorgt voor meer privacy.”

Wat betekent spiritualiteit voor mij?

“Vanaf dat ik klein was merkte ik al dat er iets speciaals gebeurde als ik met mijn handen bezig was en zag ik al meer om me heen dan sommige anderen zagen. ‘Spookjes’ zien of horen was ook niet onbekend voor mij. Spiritualiteit is voor mij een manier van leven en geeft veel aan over hoe ik naar de wereld om me heen kijk en hoe ik ermee omga. Zeker dingen die mij raken op emotioneel vlak bekijk ik meer van een afstand om te ontdekken wat het me te vertellen heeft. Ik merk ook dagelijks bij bepaalde situaties dat ik steun heb en dat er precies gebeurd wat de bedoeling is. Ik trek zelf vaak kaarten om te kijken wat die me te vertellen hebben en vind dat ook gewoon leuk. Ik heb veel verschillende kaartendecks en kies voor elk moment een passend deck uit. Ik heb geleerd steeds meer op mijn gevoel te vertrouwen. Met grote beslissingen ga ik bijvoorbeeld even zitten om te kijken wat mijn gevoel erover zegt.”

Mijn favoriete uitspraak

“The only constant in the world is change”

“Dit citaat geeft heel mooi aan dat alles veranderlijk is en dat niets hetzelfde blijft. We leven allemaal in een bepaald evenwicht en alles wat er gebeurd is precies goed voor het totaal!

We mogen meegaan op onze eigen ‘flow’ en zelf bepalen wat voor ons op dat moment de goede keus is, zonder oordeel.”

Wie of wat geeft mij inspiratie?

“Alles om mij heen geeft me inspiratie. Soms is het iets dat iemand in een gesprek zegt, een tekst die ik lees, of een liedje dat in mijn hoofd blijft hangen. Het zijn allemaal aanwijzingen waar ik iets uit kan halen. Juist als ik enthousiast of blij ben over iets dan weet ik dat het perfect bij me past en dat het helemaal de bedoeling is dat ik dat op dat moment doe.

De mensen die ik tegenkom in mijn praktijk en als collega’s inspireren me ook. Zij zien soms net weer een stukje waar even aandacht voor mag zijn. Ook is er natuurlijk een aantal mensen van wie ik workshops heb gedaan die me erg inspireren en me veel geleerd hebben. Ik vind het ook leuk mezelf steeds te blijven ontwikkelen.”

Hoe heb ik Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Ik ben de site tegengekomen via een bericht op twitter, daarna ben ik gaan mailen met Layla en is daar een leuk contact ontstaan, Ik ben erg benieuwd en heb er zin in om regelmatig voor de site te gaan schrijven!”

Waar ga ik over schrijven op Spiritueelinfo.nl?

“Het lijkt me erg leuk om over verschillende onderwerpen te gaan schrijven rondom spiritualiteit. Het zou kunnen gaan over dromen bijvoorbeeld of over kleur of over tarot. Ook over reiki weet ik veel te vertellen, en bijvoorbeeld over aura’s en chakra’s.

Het allerleukste is als de lezers van de site zelf een onderwerp kunnen aangeven waar ze over willen lezen (bijvoorbeeld in een reactie onder dit artikel!). Zo spelen we in op wat er op dat moment bij veel mensen speelt en hebben veel mensen iets aan de artikelen die er staan.”

Meer over Jessica en haar praktijk kun je vinden op haar website JHealing.

Jessica leest graag je reactie onder dit artikel!

10 antwoorden
 1. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Het klinkt erg interessant wat je allemaal doet. Ik ben er erg in geinteresseerd en wil hier ook graag meer mee doen, maar weet gewoon niet waar ik moet beginnen en wat geschikt is. Ik heb er toevallig gister met iemand over gesproken en die mij hier meer wegwijs in wil maken. En volgens mij kwam mijn beschermengen in mijn droom voorbij vannacht. Het lijkt alsof ik signalen krijg en ik hoop dan ook dat er snel meer duidelijkheid komt in mijn leven, zodat de rust kan komen.
  Succes en ik kijk ook uit naar je artikelen!!

  Beantwoorden
  • Jessica
   Jessica zegt:

   hoi mirjam,

   wat leuk om je reactie te lezen! mooi dat je er zo bewust mee bezig bent en nieuwsgierig bent naar meer.
   ga niet teveel tegelijk doen en kijk bijvoorbeeld naar een workshop die bij je kan passen. volg je gevoel.
   als je interesse ligt bij kleur / reiki of persoonlijke / spirituele ontwikkeling kijk dan gerust nog eens op de site.
   ik doe de workshops ook op individuele basis, vaak veel prettiger omdat je makkelijker op persoonlijke dingen kan ingaan

   veel succes en ik hoop voor jou ook dat er rust gaat komen! 🙂

   Beantwoorden
 2. Cindy van Kats
  Cindy van Kats zegt:

  Hoi Jessica, leuk om je zo enthousiast bezig te zien…..echter een tip: Bekijk je geschreven stukken eens taaltechnisch…..hier kan nog het een en ander beter!!

  Beantwoorden
  • jessica
   jessica zegt:

   hoi Cindy,

   leuk je reactie te lezen, tijd geleden dat we elkaar tegenkwamen, leuk dat je het op deze manier even volgt!
   kijk ook gerust eens op mijn site, daar staat veel meer over wat ik nu allemaal doe!

   lieve groetjes!

   Beantwoorden
 3. Linda de Vries
  Linda de Vries zegt:

  Hoi Jessica,

  Mijn naam is Linda de Vries en ik ben doof en ik woon in Amsterdam. Momenteel heb ik geen werk.
  Ik heb wel belangstelling in de spiritueel wereld.
  Ben op zoek naar persoon die mij kan helpen met het ontwikkelen van de spiritueel groei dus met de ondersteund gebarentaal.
  Via deze site zag ik dat jij ook begeleider bent voor de dove en de slechthorenden mensen.
  Net als de meeste mensen weet ik ook niet hoe ik moet beginnen of wat ik goed/ handig in ben.Natuurlijk is logisch om te beginnen met 1 onderwerp.
  Ik zou wel leren willen voelen en luisteren naar mijn lichaam en voelen van anderen. Reiki / aura en tarot ben ik ook belangstelling.
  Ook astrologie.Om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil gaan doen met mijn leven en ook vooral dat ik de anderen ook wil helpen.net als jij. Ik vraag me af welke onderwerpen is het handig om te beginnen.en beter begrijpen in universeel bewustzijn.Ik hoop dat je mij kan helpen. Met vriendelijke groet,
  Linda

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *