Lapis Lazuli: steen der Vriendschap

lapis-lazuli-steen-der-vriendschap

Azuurblauw, met witte vlekken en soms rijk aan gouden aderen. Daaraan herken je de Lapis Lazuli. Een edelsteen die bij velen nog niet zo bekend is en toch al eeuwenlang bij velen favoriet is. Over de bijzondere werking van de Lapis Lazuli…

Een stukje geschiedenis

De Lapis Lazuli is ontstaan door de metamorfose van Kalk naar Marmer. De goudkleurige Periet insluitsels zijn ontstaan door de aanwezigheid van ijzer.

De Kubisch vormige steen werd in het vroege Egypte al gebruikt als ‘Steen der heersers’. Zo werd Lapis Lazuli ook gebruikt voor het dodenmasker van Toetanchamon (1341-1323 BC). Door zijn chemische formule en mineraalvormende elementen is de steen uniek in zijn vorm en schoonheid.

De bijzondere werking van Lapis Lazuli

Zoals iedere edelsteen heeft ook de Lapis Lazuli een bijzondere werking. Zo geneest de Lapis lazuli op fysiek gebied klachten van de keel, het strottenhoofd en de stembanden. De steen verlaagt de bloeddruk, reguleert de schildklierfunctie en het verlengt de menstruatiecyclus.

Op Mentaal gebied helpt de steen je om de waarheid te accepteren en om je eigen mening te uiten. De Lapis Lazuli bevordert op psychisch gebied je zelfbewustzijn, je waardigheid en je eerlijkheid. Hij brengt vreugde en helpt gevoelens over te brengen.

Op Spiritueel gebied wordt je door de Lapis Lazuli heerser van je eigen geestelijke rijk. Het is een hele spirituele steen. Hij wordt zelfs beschouwd als steen der vriendschap.

Hoe gebruik je de Lapis Lazuli?

Deze steen kun je op verschillende manieren toepassen. Je zou hem kunnen dragen om je hals, of hem bij je dragen in je broekzak. Ook is deze steen geschikt voor een meditatie of een edelsteenlegging. Bij een edelsteenlegging wordt hij meestal gebruikt voor je keel chakra of je derde oog chakra.

Natuurlijk is het ook een mooi geschenk om te geven. Om vanuit je hart te kunnen zeggen dat je om iemand geeft, om op die speciale manier je vriendschap te verzegelen.

Lapis Lazuli reinigen

Pas op! Zoals je de meeste stenen kunt reinigen met water is dat zeker niet het geval voor de Lapis Lazuli. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Hematiet of Amethyst. Ook zou je salie of wierook kunnen gebruiken om de steen te reinigen. Seleniet kun je gebruiken voor het reinigen en het opladen. Ook kun je reiki aan de steen geven om hem weer op te laden, of leg de steen een avond in de Volle Maan.

De Lapis Lazuli is misschien niet de steen waar je als eerste aan denkt, maar hij is zeker uniek in zijn soort. Misschien wel een van de mooiste edelstenen uit het Kubisch kristalstelsel.

[Bron foto 2: Melanie van den IJssel]

Heb jij ooit een Lapis Lazuli mogen ontvangen of iemand cadeau gedaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *