blauwe maandg

Last van Blauwe Maandag? Mediteren helpt!

blauwe maandgHet is vandaag Blauwe Maandag (Blue Monday), ook wel Deprimaandag genoemd. Heb jij geen zin in de meest deprimerende dag van het jaar? Ga de strijd aan door middel van meditatie!

Wat is Blauwe maandag?

Het is de meest deprimerende maandag van het jaar, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall, die de term ‘Blue Monday’ in 2005 bedacht. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall had zelfs een wetenschappelijke formule om uit te rekenen dat de derde maandag in het jaar de meest depri dag zou zijn. Weinig van zijn collega’s zijn het met hem eens, maar de dag krijgt jaarlijks wel veel aandacht in de media!

Depressie bestrijden met meditatie

Of het nu wel of niet de meest deprimerende dag van het jaar is, we hebben allemaal wel eens last van de donkere dagen. Om ervoor te zorgen dat je niet depressief wordt op deze dagen kun je verschillende dingen doen, zoals gezond eten, leuke dingen doen en zorgen dat je genoeg zonlicht ziet.

Een ander zeer effectief middel tegen depressie is meditatie. Volgens sommige wetenschappers is meditatie zelfs net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie.

Meditatie: Thuiskomen in jezelf

Wil je zelf ook profiteren van de voordelen van meditatie? Lees hier hoe je dat doet! Probeer ook eens de geleide meditatie hieronder van Dick de Ruiter: ‘Thuiskomen In Jezelf‘.

Mediteer jij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *