Leo Fijen schreef ‘Het geheim van de stilte’

het-geheim-van-de-stilteVeel mensen zoeken naar stiltemomenten in de hectiek van het dagelijkse leven en vinden de benodigde rust en ruimte op een eiland. Schiermonnikoog is het kleinste eiland van Nederland. Een lege ruimte die bestaat uit licht, lucht, wind, zon, zee, strand, duinen en horizon. Daar heerst de stilte en wordt het stil in jezelf. Daar is, volgens Leo Fijen, het geheim van de stilte te vinden.

Levenslessen van eilandgasten

Leo Fijen is hoofd van omroep RKK en maakt programma’s over spiritualiteit en geloof. Hij is onder meer bekend van het tv-programma ‘Het Eilandgevoel van Schiermonnikoog’.
Deze maand verscheen zijn boek ‘Het geheim van de stilte’. Fijen sprak op Schiermonnikoog met stiltezoekers. Wat zoeken ze op het eiland, hoe beleven ze die korrel zand en waarom blijven ze maar komen? En meer nog, welke verhalen nemen de bezoekers mee naar het eiland? En hoe komt het dat zo veel eilandgasten het gevoel hebben dat ze wat levensbagage kunnen achterlaten? Wat doet het eiland met al die bezoekers?

Gelukkig
Het geheim van de stilte’ (Uitgeverij Ten Have) is een warm boek over stilte als bron voor inspiratie. Leo Fijen: “De dagen op Schiermonnikoog hebben me gelukkig gemaakt. Door de ontmoetingen met mensen. Door te midden van wind, zee en water de ander echt te ontmoeten, te naderen in zijn of haar hart en te raken aan de diepste vragen van het leven”.

Ken jij echte stiltemomenten?

Geld verdienen voor vrouwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *