Magische Maanvieringen wordt: Magische Maanvrouwen

magische-maanvieringen-wordt-magische-maanvrouwenDe oude magische maanvieringen van De Quest krijgen een nieuw jasje. De vieringen die elke Volle Maan plaatsvinden in of rond Rotterdam, gaan vanaf nu verder onder de naam ‘Magische Maanvrouwen’. Een avond alleen voor vrouwen, dus. En ook de rituelen tijdens zo’n avond zullen anders zijn.

Samenkomen zoals alleen vrouwen dat kunnen

Caroline Daalder van Centrum De Quest: “We gaan met de Maanvrouwen samenkomen zoals alleen vrouwen dit kunnen doen!”. Dat gebeurt onder meer aan de hand van trancereizen, (trance)meditaties, creatief bezig zijn, dans, zang, orakelen en masseren. “Het is net waar we zelf behoefte aan hebben en hoe we de energie ervaren op de avond dat we samenkomen”, laat Caroline weten.

Waarom alleen vrouwen? “De maanvieringen werden eigenlijk al voor 99% deelgenomen door vrouwen”, laat Caroline weten. “Soms kwam er een ‘verdwaalde’ man bij, en meestal kreeg ik dan van de man te horen dat de maanvieringen erg leuk waren, maar dat zoveel vrouwen hem overdonderde.” En dus besloot Caroline om geen mannen meer toe te laten. “Bovendien is maanenergie ook echt een vrouwelijke energie en om eerlijk te zijn vind ik het zelf het fijnst om hiermee te werken met enkel vrouwen. Deze energie is zo krachtig, gevend en natuurlijk ook ontvangend, zacht en duidelijk… En vrouwen staan vaak meer open om nieuwe dingen te ervaren. Dus nu gaan we werken met de Magische kant van vrouwen en ons hierop helemaal richten op een leuke, humoristische, maar toch diepe manier.”

Vernieuwde maanvieringen

Want naast het feit dat de maanvieringen van De Quest vanaf nu alleen voor vrouwen zijn, is er nog meer veranderd. Caroline: “Vroeger begonnen we met een trancereis en hierna met een maanritueel. Nu beginnen we met het openen van de cirkel en gaan we verschillende rituelen doen. Dit kan een trancereis zijn, een meditatie of trance-meditatie, of juist helemaal niet en gaan we masseren of healing bij elkaar ervaren. Verder is er altijd iets creatiefs bij. Dit kan schilderen, kleien, dromenvangers maken of iets heel anders zijn, dit is weer afhankelijk van de energie van de maan. Tevens kunnen vrouwen zelf iets inbrengen als ze dit willen delen met andere vrouwen. En we gaan ook meer dansen en chanten of lekker drummen met elkaar.”

De maanenergie van september

De eerstvolgende ‘vernieuwde’ maanviering van De Quest is op 20 september 2013. Rust na arbeid. Balans tussen licht en duister. Organiseer, maak schoon en ontdoe je van lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele rompslomp. Dat zijn enkele voorbeelden van wat de maanenergie van september ons brengt. En die ook tijdens de Maanvrouwen avonden zullen worden behandeld.

Haard en huis

“Dit is de maan van haard en huis”, laat Carolien weten. “Een mooie tijd om aandacht te besteden aan je huis en om het gezellig te maken voor de komende wintermaanden. En bijvoorbeeld ook om een keuken- of haardaltaar te maken. In zo’n altaar kun je allerlei zaken van het seizoen verwerken, en producten die van het land komen. Je kunt bijvoorbeeld ook zomerfruit en -groenten inmaken en een deel ervan bewaren op je altaar.”

Een andere tip van Carolien voor tijdens de Volle Maan van september: “Gebruik deze tijd om rompslomp op te ruimen, zowel in emotioneel opzicht als fysiek, voordat de lange winteravonden weer hun intrede doen.”

Heb jij al eens een maanviering ervaren? Vertel je ervaring!
Geld verdienen voor vrouwen

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *