Melanie is nieuw bij de redactie van Spiritueelinfo.nl!

NIEUW BIJ DE REDACTIE

Spiritueelinfo.nl telt inmiddels al duizenden bezoekers per maand. En niet alleen het aantal bezoekers, of het aantal inspirerende artikelen op Spiritueelinfo.nl blijft groeien, maar ook de redactie! Ik stel je graag voor aan het nieuwste redactielid Melanie!

Wie ben je?

“Ik ben Melanie van den IJssel: auteur, reikimaster, edelsteen therapeut, graag bezig met Bloesem remedies en zeer verbonden met dieren en de natuur. Deze mooie bezigheden doe ik voor mezelf om te leren, om te groeien en om te genieten. Natuurlijk help ik graag mijn medemens (niet alleen mensen, maar zeker ook dieren). Dit gebeurt bij mij thuis of bij de persoon thuis in de vorm van een reikibehandeling. Soms gaan we op zoek naar de juiste edelsteen die de persoon in kwestie vaak zelf al heeft uitgezocht. Omdat schrijven een grote passie is, vind ik het heel fijn om over deze onderwerpen te schrijven, om mensen wakker te maken, om ze te leren voelen hoe mooi de natuur en zijn kracht kan zijn. Voor deze verhalen en blogs gebruik ik mijn eigen website, social media en vanaf heden ook Spiritueelinfo.nl.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik probeer van iedere dag te genieten. Dat klink heel gemakkelijk… Soms is dat ook zo, soms ook niet. Het is een kwestie van ‘leren omgaan met’. Ik werk bij een metaalbedrijf, waar ik montage en verzending doe. Een leuke job en ik kan mijn hobby’s en mooie bezigheden fijn combineren. Naast bovengenoemde bezigheden ben ik graag bezig met natuur- en vogelfotografie. Ik ben een grote dierenvriend en vind het spotten van vogels een geweldige ontspanning, het geeft een ultieme energie boost. Boeddhisme heeft mijn leven doen veranderen in de zin van ‘het glas zit nog half vol’. Een hele mooie leerfase om ultiem van het leven te genieten.”

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

“Een manier van leven. Een manier hoe je leert voelen en uit de kleine dingen kracht kunt halen. Dat niets moet en je op ieder gewenst moment compleet jezelf kunt zijn. Het is voor mij absoluut niet zwevend, maar door te voelen en waar te nemen kom je er niet aan onderuit dat er meer is tussen hemel en aarde. Spiritualiteit vond ik vele jaren een onbenullig onderwerp. Door een gebeurtenis ben ik anders gaan denken, en wist ik eigenlijk mijn hele leven al dat ik meer wist en anders was. Als hoog gevoelig persoon, nieuwetijdskind (volwassene nu), weet en voel je meer. Door onderdrukking kom je er op een bepaald moment achter dat je niet anders, maar juist heel speciaal bent. Volg je gevoel, gebruik je intuïtie, geef jezelf over aan je binnenste, luister naar dat warme plekje. Spiritualiteit kan heel bijzonder en warm zijn!

Wat is je favoriete uitspraak?

“Mijn favoriete uitspraak is:

‘De enige echte mislukking is niet beginnen’

Ooit eens gelezen in een boek vol met boeddhistische wijsheden. Het gaf zeker stof tot nadenken.”

Wie of wat geeft jou inspiratie?

“Dat kan een blaadje zijn dat naar beneden dwarrelt, een flinke regenbui, dat ene lied op de radio, een woordje of een wildvreemd persoon die toevallig voorbij komt fietsen. Inspiratie komt bij mij op de gekste momenten. In de auto, als ik ‘s avonds wakker word uit mijn slaap, op visite ben, of in de rij aan de kassa. Ik heb niet echt iemand die een voorbeeld voor mij is. Natuurlijk zijn er een paar mensen die ik enorm bewonder, maar ik haal zelf de energie en de inspiratie uit hetgeen wat ik doe of meemaak. Meestal kom ik dan toch weer uit bij de natuur. De verbondenheid met de natuur blijft bijzonder.”

Foto: Melanie van den IJssel

Hoe heb je Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Ik las rond de decembermaand in 2013 een Tweet op Twitter, en ben meteen een volger geworden. Ik zat toen net zelf ik mijn ontdekking naar spiritualiteit, dus was Spiritueelinfo.nl een mooie aanwinst.”

Waar ga je over schrijven op Spiritueelinfo.nl?

“De spirituele betekenis van dieren, planten en natuur. Hoe wordt je een met de natuur? En hoe kun je de kracht en energie vinden? De kracht van vogels, de betekenis van veren. De energie van bloemen en planten (bloesem remedies). Maar ook: Reiki, de werking van edelstenen, hun kleur en vorm, sjamanisme, Druïden, de Kelten en hun leefgebieden. Bepaalde feestdagen zullen ook vast en zeker aan bod komen, evenals verslagen over spirituele boeken.”

Melanie leest graag je reactie onder dit artikel!

[Foto: Melanie van den IJssel]

3 antwoorden
 1. Linda
  Linda zegt:

  Vanochtend hoorde ik iets in de kachel. Ik open de deur en daar fladdert een vogel een musje naar binnen.
  Wat is hiervan de betekenis een vogel in je woonkamer?

  Beantwoorden
  • Melanie
   Melanie zegt:

   Hallo Linda,
   Wat leuk! zo’n ontmoeting.
   Ieder vogeltje heeft een betekenis, een symboliek.
   En als je dan deze ontmoeting krijgt is dat wel bijzonder vind ik.
   Dat gebeurt je niet iedere dag. (Neem ik aan… )
   Je schreef dat het een musje was?
   Een huismusje?
   De huismus staat voor consolidatie. ( Het samenvloeien van dingen… b.v een gebied in je leven, of misschien kun je nieuwe ideeen bundelen.)
   een vogeltje in je huis of een bijzondere ontmoeting buiten is dus best speciaal.

   Beantwoorden
 2. Kat
  Kat zegt:

  Hoi Melanie,
  Waar ik woon zijn er in de omgeving van het complex veel tortelduiven.
  Begin dit daar heeft een stelletje tortelduifjes mijn dennenboom op het balkon uitgekozen om in te nestelen.
  Uit het 1e nestje zijn twee prachtige duifjes uitgevlogen waarvan nu blijkt één is overleden. Hierna zijn er nog twee pogingen geweest beide nestels zijn voor het volledig volgroeien van de veren overleden.
  Nu afgelopen week vond ik aan het eind van mijn galerij plots een dode tortel. Een paar dagen later vlak voor mijn voordeur ook een jong dood vogeltje. Waarschijnlijk een mereltje. Mijn vraag heeft dit alles een betekenis? Vindt dit namelijk erg toevallig zo snel achter elkaar en zo dichtbij mijn huisje.
  Groetjes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *