Naakttherapie tegen posttraumatische stress

naakttherapie-tegen-stress

Voor Max geen meditatie of mindfulness, maar… naakttherapie! Max is oorlogsveteraan en kiest voor een nieuwe aanpak van zijn posttraumatisch stresssyndroom. Hij leeft in een wooncomplex met nudisten.

Naakttherapie voor oorlogsveteranen

Voor mensen met een posttraumatisch stresssyndroom is er een nieuwe behandeling: naakttherapie! Dit wordt onder andere toegepast bij Max Sanchez, die oorlogsveteraan is. Hij diende voor Amerika tijdens de Vietnamoorlog en hield daar een posttraumatisch stresssyndroom aan over. Een aandoening die ontstaat als gevolg van een ernstige stressgevende situatie, die traumatisch kan zijn.

Waar anderen kiezen voor bijvoorbeeld meditatie of mindfulness als onderdeel van hun behandeling, kiest Sanchez dus voor een andere aanpak. Hij woont in Florida met een groep oorlogsveteranen in een wooncomplex voor nudisten. De Amerikaanse dokter Kip van de Universiteit van Zuid-Florida behandelde al veel oorlogsveteranen.

Wellicht is de naakttherapie voor veel mensen een hele verfrissende nieuwe mogelijkheid. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het filmpje van NPO Spirit.

Wat is volgens jou een goede behandeling tegen stress?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *