Natasja is nieuw bij de redactie van Spiritueelinfo!

NIEUW BIJ DE REDACTIE

Spiritueelinfo, het nieuwste Online Spiritueel Magazine, heeft er alweer een nieuw redactielid bij! Een goed teken, want Spiritueelinfo groeit snel en wordt met de uitbreiding van de redactie kwalitatief en inhoudelijk steeds sterker. Met trots stel ik je dan ook voor aan Natasja, onze nieuwste aanwinst.

Natasja stelt zich voor

“Ik ben Natasja, energetisch therapeut in de praktijk die ik in januari jongst leden ben gestart aan huis, maar ook bij de mensen thuis als zij geen mogelijkheid hebben om naar de praktijk toe te komen. Al jaren mag ik als energetisch therapeut in de privésfeer werken, wat ertoe heeft geleid dat de praktijk daadwerkelijk heeft mogen starten. Als energetisch therapeut werk ik individueel met volwassenen, kinderen en dieren. Ik begeleid hen met emoties of situaties waar ze moeite mee hebben of waar ze in vast lopen. Hierdoor mogen zij onverwerkte emoties voelen en beleven, om zo te verwerken waar men mee worstelt of er beter mee om leert gaan in plaats van te onderdrukken. Soms mag ik tijdens de sessies boodschappen doorgeven en werken met Engelen energie. Voor mensen die naast de energetische sessies ondersteuning nodig hebben ben ik Bach bloesem consulent. Adviezen voor voeding en gezondheid komen in de praktijk ook aan bod, waardoor mensen beter in hun vel gaan zitten en hier het optimale uit zichzelf kunnen halen.”

Wat doe ik verder in het dagelijks leven?

“Buiten de praktijk werk ik als ABA begeleider. Al jaren werk ik met kinderen met een gedragsproblematiek als zelfstandig begeleider (ZZP-er). Vaak met een diagnose als autisme, AD(H)D, PDD-Nos, trauma verwerking. Maar ook met de Nieuwetijds-, Indigo-, Sterren- en Kristalkinderen. Voor de laatstgenoemde groep wordt een combinatie gebruikt van ABA en energetische therapie/gesprekken.

ABA staat voor Applied Behavior Analysis en is in Nederland beter bekend als de toegepaste gedragsanalyse. Kort gezegd: in hele kleine haalbare stapjes worden vaardigheden aangeleerd, waarbij het behalen van succes de sleutel is. De vaardigheden die een kind moet leren, zijn voor ieder kind verschillend. Het ene kind zal bijvoorbeeld moeten leren hoe hij contact kan maken met andere kinderen terwijl het andere kind misschien nog moet leren praten en spelen. Het is heel afwisselend en inspirerend werk om te doen.”

Wat betekent spiritualiteit voor mij?

“Van kleins af aan merkte ik dat ik ‘anders’ was dan andere kinderen, ik zag meer, hoorde meer en voelde meer dan andere kinderen. Voor mij is het een manier van leven geworden, voor mijn gevoel helemaal niet anders dan anderen. Hoe ik naar alles kijk om heen, wat ik eet, wat ik doe alles staat met elkaar in verband. In deze tijd van bewustwording merk je dat mensen je juist op gaan zoeken, zo fijn! Mogen delen en te mogen helpen bij hen daar waar nodig is, is het mooie van het mogen fungeren als doorgeefluik. Emotioneel heb ik geleerd om los te laten, mijn intuïtie te volgen. De universele energie, daar hebben we niets over te zeggen, het gebeurt zoals het behoort te gaan.”

Mijn favoriete uitspraak

“Vlieg door je leven en rust uit waar jij het goed vind.”

“Voor mij geeft dit aan dat juist waar het voor jou goed voelt, het goed is. Niet het volgen van de ander maar het contact houden met je Hogere Zelf.”

Wie of wat geeft mij inspiratie?

“Alles en iedereen geeft inspiratie aan een ieder. Voor mij zijn de individuele sessies en individuele begeleiding van de kinderen een inspiratie. Maar ook onze zoon van zes jaar inspireert mij dagelijks, hij is een Nieuwetijdskindje. Hij is een unieke persoonlijkheid, waar wij elke dag ook van mogen genieten en leren. Maar ook muziek geeft inspiratie, wat jij tegen me zegt, of wat ik lees, wat ik tegen kom… Alles wat goed voelt, maar ook wat minder goed voelt en om dat mee om te mogen buigen naar positiviteit.
Omgaan en contacten met collega’s inspireren mij ook, we leren van elkaar, dat is het leuke. Je inspireert elkaar en je mag dan ook blijven ontwikkelen.”

Hoe heb ik Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Een collega van mij volgde het Online Spiritueel Magazine op Twitter, de tweet van Spiritueelinfo.nl trok mijn aandacht en ik heb een reactie gegeven op de oproep die geplaatst was. Nu kijk ik uit om met regelmaat een artikel te mogen schrijven over spiritualiteit. De tijd van bewustwording te mogen delen en wellicht te inspireren.”

Waar ik over ga schrijven?

“Het leuke en inspirerende is dat er over verschillende onderwerpen van spiritualiteit geschreven kan en mag worden. Die afwisseling maakt het leuk. Over de Universele levensenergie, over autisme, AD(H)D en spiritualiteit, over ervaringen, over interessante artikelen of boeken die ik tegen kom, over spiritualiteit en het onderwijs. En misschien heb je juist vragen over een bepaald onderwerp, laat het me dan zeker weten!”

Natasja leest graag je reactie onder dit artikel!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *