Prijs je gelukkig met een Happy-lijstje

happy-lijstjeGelukkig zijn is fijn. Maar eerlijk gezegd ook een beetje ‘overrated’. Mensen willen er vaak te veel moeite voor doen, als je het mij vraagt. En wat maakt nou echt gelukkig? Hoe cliché ook, ik geloof toch echt dat geluk in de kleine dingen zit. “Wat een onzin” zul je misschien denken. Maar neem van mij aan: ik kan het weten!
Eens in de zoveel tijd maak ik een lijstje van zaken waar ik echt gelukkig van wordt. En van zo’n lijstje word ik dan nóg gelukkiger! Echt, probeer het zelf maar eens.

Happy-lijstje

Deze week besloot ik dat het weer tijd was voor een nieuw happy-lijstje. En ik wil graag met jullie delen, waar ik zoal blij en gelukkig van word (in no particular order):

 • Spontaan op het terras/ in de kroeg / in de tuin/… belanden met vrienden
 • Een tarotlegging voor een ander doen
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Een bezoek aan een voor mij onbekende plaats
 • Heel hard lachen om een film of serie
 • Andere mensen blij maken
 • De geur van lavendel
 • Schrijven
 • Sporten
 • Meewerken aan leuke projecten, iets moois neerzetten
 • Een goed gesprek
 • Een spontaan avondje wijnen en praten met m’n ouders
 • Goed en lekker eten
 • Vakantie in (Zuid-)Engeland
 • In de natuur zijn
 • Mijn zoon!
 • Dankbaar zijn

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar het om gaat is, dat het geen lijst van wensen is, maar eerder een soort ‘dankbaarheidslijstje’ voor de dingen die ik al heb en ken. En daar gaan veel mensen de fout in, bij het beantwoorden van de vraag “wat maakt jou gelukkig?”. Natuurlijk willen we allemaal graag een mooie auto, een groot huis en een telefoon met alles erop en eraan. Maar wat maakt nou echt gelukkig? Juist, de ‘kleine’ dingen!

Wat maakt jou gelukkig?

7 antwoorden
 1. Yolanda
  Yolanda zegt:

  Mooi. Wij hadden het er vanochtend nog over aan de keukentafel: hoe hard en veel er tegenwoordig gewerkt moet worden om al dat ‘geluk’ te kopen. Terwijl , waar het echt om draait , meestal niks kost. 🙂

  Beantwoorden
 2. jessica
  jessica zegt:

  dankbaarheid is zeker een groot goed!

  de dingen waar je gelukkig van word zijn meestal al in je leven aanwezig!
  het is puur dat je het mag zien en dat je aandacht erop gericht mag worden.
  waar je je aandacht op richt vergroot zich uit en zorgt ervoor dat er juist meer van dat alles in je leven komt!

  ik maak zelf ook vaak zo een lijstje om mijn aandacht de goede richting op te houden en mijn dankbaarheid te uiten voor wat er al is.
  regelmatig doen dus en het word alleen maar meer 🙂

  lieve groetjes!
  jessica

  Beantwoorden
 3. Patricia
  Patricia zegt:

  Ik wordt van zoveel gelukkig dat ik het niet eens allemaal kan benoemen. Daarom ben ik begonnen met een Gelukspot.
  Gisteren heb ik een presentatie gehouden voor mijn NLP MASTER certificaat en heb die pot als dankjewel ook uitgedeeld aan mijn groep daar. Als start heb ik er alvast alle complimenten ingedaan die we hebben mogen ontvangen tijdens de opleiding. Die waren zo mooi! Daarnaast heb ik er een stapeltje briefjes ingedaan zodat men gelijk zelf aan de gang kon gaan met aanvullen en aan het deksel heb ik een draadje bevestigd met daaraan een jade varkentje. Ik gelukkig en mijn groep gelukkig. Wat wil je nog meer?
  En ben je het even kwijt, zie je het even allemaal niet meer? Dan doe je de pot open en graai je even en de mooie herinnering die je daarin hebt gedaan bezorgt je gelijk weer een heerlijk gevoel. Over geluk gesproken……………..

  Beantwoorden
 4. Irma
  Irma zegt:

  klopt helemaal ik doe dit al een tijdje en het werkt echt.
  zeker als je eens een moment hebt dat je niet zo lekker in je vel zit en dan alle dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent dan voel je je vaak gelijk een stuk beter.
  Het leert je op een gegeven moment te kijken naar de mooie dingen van het leven.

  Beantwoorden
 5. Carmen Glaudemans
  Carmen Glaudemans zegt:

  Dit is iets wat ik al jaren geleden bij Oprah heb gehoord en ook dagelijks probeer te doen voor het slapen gaan. Meestal doe ik dit in gedachten, maar in zwaar weer wordt het ook een fysiek lijstje. Geloof dat Oprah het counting your blessings noemde. Dit heeft me al verschillende keren geholpen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *