Raadpleeg je eigen kruidenwijsheid!

goudsbloem

Op dit moment is er in de wereld van de kruiden- en natuurgeneeskunde iets vreemds aan de hand. Er mag geen kennis over geneeskrachtige planten worden gedeeld. Misschien heb je het gemerkt bij het kopen van bijvoorbeeld een kruidenmiddel van Dr. Vogel of VSM, dat er geen informatie meer is toegevoegd over het desbetreffende middel. Is er een moderne heksenjacht aan de gang? Raadpleeg je eigen kruidenwijsheid!

Zoek je eigen kruidenwijsheid

Er zijn gelukkig andere manieren om die kennis vergaren, bijvoorbeeld door erover te lezen of cursussen en workshops te volgen die de kruidenwijsheid verspreiden. Je kunt ook je intuïtie aanzetten of activeren om verborgen kennis die in jezelf besloten ligt op te frissen.

Het mooiste is als je de kennis over de werking en de kracht kan laten samenvallen met wat je lijf, je tuin of de elven aan je vertellen. Dit bedoel ik groots, want er komt zoveel informatie tot ons dat het nodig is om erbij stil te staan. Blijf je steeds afvragen of je ‘alternatief’ wil kijken naar je gezondheid. Maak keuzes!

Oefening: Maak contact met de plantenenergie

Voor dit contact hoef je geen tuin te hebben, want het park waar je vaak wandelt, de berm waar je de hond uitlaat en de tuin van de benedenburen zijn ook allemaal poorten naar de wijsheid van de kruiden die resoneert met jouw behoefte.

Ga zitten op een plek waar je je vertrouwd voelt. Steek een kaars aan, brand wierook doe eigenlijk wat je altijd doet als je wil mediteren, schrijven of rust wilt.

Zorg dat je contact met Moeder Aarde maakt en een verbinding met Vader Hemel. Dit kan door te visualiseren dat er wortels uit je voetzolen groeien, je lijf als stengel te ervaren en uit je kruin een bloem te laten ontstaan. Aardse warmte stroomt via je voeten je lijf binnen, hemelse energie wordt opgevangen door de bloem en stroomt je lijf binnen.

Ga nu met je aandacht naar je tuin, de tuin van vroeger, de berm of het park. Je kan van bovenaf neerkijken op de natuur waarmee je je hebt verbonden. Kijk welke plek jouw aandacht vraagt. Zoom in en kijk welke plant daar groeit of gaat groeien. Zoom nog verder in en kijk naar de details zoals bloem, blad, samen of alleen. Laat alle indrukken tot je komen in woord, beeld, geluid of weten. Kijk weer wat meer van een afstandje en zie dan of er linken zijn met andere delen in de tuin, het park, de berm. Zo ja, zoom ook daarop in: wat gebeurt er op die plek? Registreer dat gevoelsmatig. Hoe ziet de verbinding er eigenlijk uit? Zoom weer uit en neem de overzichtspositie opnieuw in. Waar in je lijf is er verbinding gemaakt met deze plek of plekken?

Neem afscheid van de tuin, de plek waar je bent geweest. Uit je dankbaarheid op jouw eigen wijze. Kom weer terug op de plek waar je bent begonnen. Voel je billen op de stoel en de grond onder je voeten en rek je even lekker uit.

Schrijf nu op wat je hebt ervaren. Schrijf op waarmee de ervaring verbinding maakt in je lijf. Wat vertelt je dit? Sluit eventueel je ogen om de verbinding tussen plant en lijf weer te voelen, gewaarworden.

Komt er een concrete plant naar voren lees dan in ‘Kruidenwijsheid over appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen’ over de geneeskrachtige en energetische werking van dit kruid. Geen duidelijke plant of weet je de naam niet, ga dan bladeren in tuinboeken of kruidenboeken om het plaatje te vinden of vertrouw er op dat de naam je invalt of onder ogen komt. Misschien wel in een reclamefolder.

Deze oefening kun je ook ingaan met een vraag over je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Een specifieke vraag geeft focus in de visualisatie.

Vertrouw op je eigen wijsheid

Moderne kennis vergaren waarbij je jezelf als instrument gebruikt is een pure en zuivere manier. Tuurlijk, even de vakkennis raadplegen die in verschillende boeken is te vinden, maar vertrouw ook op de heling die de visualisatie al in beweging brengt.
De kruidenkennis gaat nooit verloren als we er contact mee maken.

Veel plezier!

Waar haal jij jouw wijsheid over kruiden vandaan?

1 antwoord
  1. Yoke
    Yoke zegt:

    Dank je wel, je maakt het heel toegankelijk en praktisch hoe we onze eigen natuurlijke wijsheid kunnen raadplegen. Dit is ook een heel mooi antwoord op het verbod om informatie te geven over natuurlijke geneesmiddelen. We weten het immers zelf !!! Het is alleen de vraag HOE we onze innerlijke wijsheid kunnen vinden. Daar geef jij een wegwijzer voor. Bedankt! NB Ik ben een boek aan net schrijven over Natuur Coaching in Nederland, over coachen met natuurwijsheid, paarden, honden, bomen, outdoor activiteiten, sjamanistische achtergrond, etc. Zie http://www.smaragd-coaching.nl. Met natuurlijke groet, Yoke

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *