Ramon Roelofs (DJ Charly Lownoise): “meditatie is een anker in mijn leven”

ramon-roelofs-dj-charly-lownoise-meditatie-een-anker-mijn-leven

Hij stond bovenaan de hitlijsten als DJ-duo Charley Lownoise en Mental Theo. Maar aan dit grote succes hing ook een prijskaartje. Een nachtleven dat langzaam maar zeker Ramon Roelofs (Charly Lownoise) lichamelijk en geestelijk uitput. Meditatie zorgde bij hem voor een ommekeer.

Keerpunt

Vervolgens volgde voor Ramon het ultieme dieptepunt: hij gaat knock-out op de bühne. Er gaat op dat moment een bizarre gedachte door het hoofd van Ramon: “Het is wel lekker zo”. Voor Ramon is dit het keerpunt. Hij gaat beter voor zijn lichaam zorgen en nog belangrijker: voor zijn geest. Hij komt in aanraking met het boeddhisme en gaat in de leer. Hij gaat mediteren.

Meditatie als anker

Tot halverwege 2004 gebruikte Ramon meditatie “als een soort van anker” in zijn leven; om een moment van rust te creëren tussen alle hectiek waarin hij zich bevond.

Na een retraite in Zuid-Frankrijk werd hem duidelijk dat Ramon afstand moest gaan nemen van zijn wilde nachtleven. Hij besloot meer te gaan mediteren, volgde meerdere cursussen. Mensen in zijn omgeving vertelden Ramon dat hij rustiger was geworden.

Ramon Roelofs over zijn ervaring met meditatie

In het NCRV programma ‘Mijn wereld vergaat niet’ vertelt Ramon alles over wat meditatie voor hem heeft gedaan en hoe het hem heeft geholpen een rustiger en beter leven te leiden voor zichzelf. Bekijk hier de uitzending:

Lees op Spiritueelinfo.nl ook het artikel ‘DJ Charly Lownoise is meditatieleraar‘.

Wat doet meditatie voor jou?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *