Reiki en Magnetiseren

reiki

Vroeger werd het handoplegging genoemd, tegenwoordig noemen we het magnetiseren of Reiki. Het is een eeuwenoude manier van genezen, die voorkomt in diverse culturen en in allerlei verschillende vormen. Zo weet men dat er in China en India al duizend jaar voor Christus gebruik werd gemaakt van deze behandelmethode en er bestaan teksten die bewijzen dat de Egyptenaren zelfs voor die tijd al genazen via handoplegging.

Via ontdekkingsreizigers kwamen de verschillende vormen van handoplegging naar het westen.
Een tijd lang is de geneeswijze echter verboden geweest in veel delen van Europa en andere plaatsen waar het christendom grote invloed had. Handoplegging werd zelfs officieel in de ban gedaan door de paus. Tegenwoordig komen alternatieve therapieën en behandelwijzen steeds meer terug en zo ook het genezen door gebruik van de handen. Zo gaan er steeds meer mensen naar een magnetiseur en ook Reiki blijft nog altijd aan populariteit winnen.

Het verschil tussen Reiki en Magnetiseren

Het verschil tussen Reiki en magnetiseren? Daarover zijn de meningen verdeeld. Volgens de een zijn alleen de namen anders, een ander zegt weer dat het twee totaal verschillende therapievormen zijn.
Zelf ben ik nu al een tijdje Reiki Master en heb ik, voordat ik mij in Reiki ging verdiepen, ook enkele lessen gevolgd in magnetiseren. Naar mijn idee zitten er toch enkele verschillen in de twee disciplines. Wat mij opviel na het volgen van de Reiki 1 cursus is dat ik mij lichamelijk veel minder moe voelde dan na een magnetiseer-les. Wellicht is dat een manier van hoe je ermee omgaat en kon ik mij in de tijd dat ik wilde leren magnetiseren mij misschien wel niet zo goed afsluiten voor de energie van anderen. Toch was het geven van een Reikibehandeling naar mijn gevoel veel minder ‘werk’ dan een magnetiseer-sessie.
Ook leerde ik tijden de magnetiseer-cursus hoe ik mij in kon stellen op de persoon de ik ging behandelen en hoe ik op die manier een diagnose kon stellen. Bij Reiki was dat anders. Al heel snel kreeg ik te horen dat de Reiki toch wel stroomt waar het heen moet gaan en dat het dus eigenlijk niet echt nodig is om een diagnose te stelen; het werkt toch wel!

Persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Het belangrijkste verschil voor mij is dat ik mij na de cursus Reiki 1 en 2 van een weekend ook persoonlijk anders voelde. Op geestelijk, lichamelijk en emotioneel gebied. Ik was een stapje verder gekomen in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling en dat voelde heel goed. Het maakt mij een sterker mens en ook na die cursus heb ik in momenten dat ik wat extra kracht kon gebruiken altijd wat gehad aan de Reiki energie.

Heb jij weleens Reiki en/ of magnetiseren mogen ervaren? Wat is voor jou het verschil?

1 antwoord
  1. Nico Groos
    Nico Groos zegt:

    Ik denk eerder dat Reiki meer overeenkomsten heeft met Geestelijk Genezen of Trance Healing. Je stemt je dan af op het DOORgeven van energie. Bij magnetiseren geef je meer je eigen energie weg. Ik heb (nog) geen Reiki “gedaan”, maar wel twee cursussen Geestelijk Genezen. En ook ik richt me bij healings op het doorgeven van energie en voel me achteraf eerder “opgeladen” dan moe.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *