Schrijfster Jeanine Hofs sluit zich aan bij de redactie!

NIEUW BIJ DE REDACTIE

Een aantal dagen terug liet ik weten dat Spiritueelinfo.nl gaat samenwerken met Uitgeverij A3boeken: enkele van haar auteurs zullen gaan schrijven voor dit nieuwste Online Spiritueel Magazine. Jeanine Hofs is de eerste en stelt zich in dit artikel aan je voor!

Wie ben je?

“Ik ben Jeanine Hofs en energie is mijn specialiteit. Dit thema loopt als een rode draad door mijn leven. Energie is niet alleen mijn werk, maar echt mijn passie. Ik heb zelf veel energie en ik ben constant op zoek naar manieren om mijn energie ook blijvend zo hoog te houden. Niet alleen door op eten en bewegen te letten, maar vooral ook op mijn denken. De manier waarop je met je leven omgaat, bepaalt namelijk voor een groot deel hoe hoog je energie blijft. Ook al mijn opleidingen hebben altijd in het thema van energie gestaan. Via opleidingen tot sportinstructeur, voedings-, en gewichtsconsulente kwam ik tenslotte uit bij de Traditionele Chinese Geneeswijze en andere energietechnieken. En nu is het mijn missie om al mijn kennis, ervaringen en inzichten zo veel mogelijk te verspreiden en hierdoor zo veel mogelijk mensen te helpen om ook blijvend meer energie te krijgen.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik help mensen aan blijvend meer energie met persoonlijke behandelingen (met onder andere acupunctuur) in de kliniek in Eindhoven, maar ook door het geven van workshops en trainingen in Nederland en in Andalusië. Daarnaast schrijf ik artikelen en heb ik een boek geschreven: ‘Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’, uitgegeven door A3 boeken.
Buiten dat vind ik het ook heel belangrijk om leuke dingen te doen met mijn man, gezellig samen te zijn met vrienden, goede gesprekken te voeren met vriendinnen, af en toe lekker voor de buis te hangen, een boek te lezen, creatief te zijn met verf en klei, te koken en om nieuwe plannen te bedenken. Kortom, ik heb altijd genoeg te doen ;-)”

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

“Spiritualiteit is voor mij iets heel gewoons, iets wat bij het leven hoort. Bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, luisteren naar jezelf en naar de signalen die je lichaam je geeft. Bewust zijn van je energie en er naar streven om met zoveel mogelijk energie door het leven te gaan. Maar dit allemaal wel met beide voeten op de grond, daarom breng ik mijn artikelen en workshops in heldere en duidelijke taal én met een behoorlijke portie Brabantse humor. Want het leven is vaak al serieus genoeg.”

Wat is jouw levensmotto of favoriete uitspraak?

“Eigenlijk wisselt dat steeds, want alleen al de Chinezen hebben veel mooie en wijze uitspraken gedaan. Er is er altijd wel één die perfect aansluit bij het leven op dat moment. Momenteel ben ik fan van de volgende uitspraak:

‘Het lichaam weet alles, het hoofd denkt alles te weten.’

Dat vind ik zo mooi gezegd! Zo passend bij wat ik mijn mensen probeer mee te geven. Ook ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik afga op het ‘weten’, terwijl mijn lijf hele andere signalen geeft. Achteraf heeft mijn lichaam dan altijd gelijk gehad. Een mooi punt om mee bezig te zijn dus.”

Wie of wat geeft jou inspiratie?

“De dingen die ik meemaak, de situaties waarin ik verzeild raak en de mensen die ik spreek – met name de gesprekken in de kliniek – zijn mijn grootste bron van inspiratie. Ik ben enorm leergierig en heb de behoefte om mezelf doorlopend te ontwikkelen en mijn leven biedt me volop kansen hiertoe. Doordat ik anderen help met hun problemen en uitdagingen leer ik zelf ook constant bij. Zo krijg ik iedere dag nieuwe inzichten en daar ben ik intens dankbaar voor.”

Hoe heb je Spiritueelinfo.nl leren kennen?

“Mijn uitgever tipte me. Ik vond het meteen een leuke site met interessante artikelen op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling en daaraan wil ik graag bijdragen.”

Waarover ga je schrijven op Spiritueelinfo.nl?

“Het zal je niet verbazen dat ik ga schrijven over energie! Over hoe ook jij blijvend meer energie kunt krijgen. Want blijvend meer energie is geen momentopname, het is een proces. Een pad waarop je je altijd bevindt en waarop je ook wel eens struikelblokken tegenkomt. In mijn artikelen probeer ik je te motiveren en te prikkelen. Ik hoop je inzichten geven in je eigen situatie waardoor je jouw balans in energie (weer) kunt vinden. En aangezien ik heel praktisch ben ingesteld, zal ik je ook veel handvatten en zelfs oefeningen aanreiken die je in het dagelijks leven eenvoudig kunt toepassen.”

Meer informatie over Jeanine en haar praktijk en workshops kun je vinden op haar website.

Jeanine leest graag je reactie onder dit artikel!

2 antwoorden
  • Jeanine Hofs
   Jeanine Hofs zegt:

   Ik begrijp dat je in een hele moeilijke situatie zit Risi, en het zal vast heel moeilijk voor je zijn om je energie te behouden. Ik hoop dan ook van harte dat ik je met mijn artikelen kan inspireren en meer energie kan geven. Al is het maar voor een momentje in je dag. Ik gun het je van harte en ik hoor graag wat je van mijn toekomstige artikelen vindt!
   Met energieke groet,
   Jeanine Hofs

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *