Schrijfster Marjanne Huising sluit zich aan bij de redactie!

NIEUW BIJ DE REDACTIE

Marjanne Huising is de tweede schrijfster die via uitgeverij A3boeken bij de redactie van Spiritueelinfo.nl is terecht gekomen. Hieronder stelt ze zich aan je voor.

Wie ben je?

“Mijn naam is Marjanne Huising. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en nu helemaal verknocht aan Drenthe met haar bossen, heidevelden en bloeiende bermen. Bijna kan ik me niet meer voorstellen dat ik 1 hoog achter woonde met uitzicht op de binnentuinen en prikkelbosjes voor het huis. Nu loop ik vanuit ons huis aan de rand van Assen zo het Drentse Aa gebied in en is het een klein stukje fietsen naar de oergronden van het Balloërveld en Kampsheide. Wie ben je? Moeder van een dochter van 7 jaar en vrouw van Ria. Wie ben je? Kruidenvakvrouw!”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Mijn leven bestaat uit een onderstroom van contact met kruiden, moeder zijn en het leven delen met mijn vrouw. Vanuit mijn praktijk Sintau ben ik dagelijks bezig met kruiden en hun geneeskrachtige werking. Deels ben ik bezig met consulten waarin mensen langskomen met hun klacht en waarin we zoeken naar het kruid dat het zelfhelend vermogen kan ondersteunen. De kruidenkennis wil ik delen omdat die van iedereen is en daarom geef ik cursussen ‘Kruidenwijsheid’ op verschillende plekken in het land. Maar ook losse lezingen of een lezingenserie waarbij luisteren en ervaren worden gecombineerd.

Verder is het schrijven over kruidenmensen niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse bezigheden en heeft het afgelopen jaar in het teken gestaan van ‘Kruidenwijsheid – over appelvrouwen, weegbreemanen en andere kruidenmensen‘. Er zijn nu ook Kruidenwijsheidkaarten in ontwikkeling en er is ook een nieuw boek onderweg.”

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

“Eigenlijk heb ik spiritualiteit in mijn eigen leven zo’n tien jaar geleden herontdekt. Lang heb ik mijn ‘gevoeligheid’ als negatief ervaren tot de kruidenvakopleiding op mijn pad kwam. Daar leerde ik weer contact maken met de natuur en het eerste gesprek met de vrouwenmantel zal ik niet meer vergeten. Nu weet ik dat ik als kind veel communiceerde met bomen.

Het is niet meer voor te stellen hoe ik de verbinding met bloemen, planten en bomen heb weggestopt en wat word ik blij als ik wandel, kruidenmiddelen maak en andere mensen laat ervaren hoe je met kruiden in verbinding kunt komen.”

Wat is jouw levensmotto/favoriete uitspraak?

“Recept: één huppeltje per dag
Maakt het kind in je wakker, tovert een lach op je gezicht en verbind je met Moeder Aarde.”

Wie of wat geeft jou inspiratie?

“Een inkopper, maar vooral de natuur: een nieuw vrouwenmantelblaadje in de herfst, de uitbundige bloei van de passiebloem, de kleuren van de herfst, de blote wortels van de beuk en mensen. Allemaal hebben we een plek op deze aarde, dat besef inspireert me.
Hildegard von Bingen is een inspiratiebron als ik schrijf. Zij helpt me vertrouwen op mijn eigen wijsheid.”

Waarover ga je schrijven op Spiritueelinfo.nl?

Iedere maand een kruid dat verbinding maakt met de tijd van het jaar en de kruidenmensen die daar bij horen. Soms ook een receptje, omdat mijn motto is dat de mens in balans blijft door het spirituele met het praktisch bezig zijn te combineren.

Marjanne leest graag je reactie onder dit artikel!

4 antwoorden
 1. Riëtte Arends
  Riëtte Arends zegt:

  Zichzelf verbonden wetend met alles om haar heen, kan ze vanuit deze gave haar wijsheid doorgeven en je laten ervaren hoe jouw Zelf die verbinding ook weer kan leren maken met de bomen, de natuur en de mensen om je heen. Het doet je weer opnieuw leven van binnenuit en mag ook jij de vruchten plukken van de liefde en de vreugde en ervaren dat de natuur in staat is jou te troosten en je weer te laten lachen.

  Beantwoorden
 2. Eliza
  Eliza zegt:

  Marjanne leert me om in sprookjes te blijven geloven, in de magie van de natuur en in de magie van mijzelf. Tijdens de kruidenwijsheid worden we voorgesteld aan de planten en bomen, en horen we hun verhalen en wijsheden. Marjanne kan ook zo prachtig voorlezen, iedere avond is een feestje voor mij !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *