Symposion over de grondeloze wijsheid van Tao

symposion-taoVoor de mens die de behoefte ervaart om innerlijk tot ontplooiing te komen, kan het van belang zijn om Tao te ervaren en eruit te gaan leven. Wat is Tao? Hoe kunnen we ons op Tao afstemmen? En wat gaat er dan veranderen? Die vragen worden besproken op het volgende symposion van de Stichting Rozenkruis dat zal plaatsvinden op zaterdag 1 juni 2013 op het conferentieoord Renova in Bilthoven. Dat is het 4e symposion in een reeks van 7 over de bronnen van grote wijsheidsstromingen en hun actuele betekenis in de sterk veranderende samenleving.

Tao Teh Jing

Het begrip Tao of Dao is mondiaal bekend geworden door het korte en diepzinnige boekje ‘Tao Teh Jing dat de Chinese filosoof Lao Zi schreef. Tao kan worden ervaren, maar kan op geen enkele manier zintuiglijk worden waargenomen. Drie deskundigen gaan in de plenaire voordrachten in op historische, alchemistische en gnostieke aspecten van Tao en het taoïsme.

Deskundigen over Tao

Dianne Sommers vertelt over de Chinese fascinatie voor de geest aan de hand van het door haar vertaalde boek Nei Ye. Dan Vercammen legt uit hoe er kruisbestuiving heeft plaatsgevonden tussen de traditionele Chinese geneestradities en de taoïstische alchemie. Elly Nooyen gaat in op negen hoofdthema’s uit de Tao Teh Jing.

In de programmering zijn ook enkele keuze-onderdelen opgenomen. Het eerste exemplaar van het boek ‘Hart voor Tao’, de nieuwste uitgave van de Rozekruis Pers, zal worden overhandigd aan de wetenschapper, auteur en taoïst Kristofer Schippers.

Het Symposion vindt op 1 juni 2013 plaats op het conferentieoord Renova bij Bilthoven. Voor meer informatie en om je in te schrijven, kun je terecht op de website van de stichting Rozenkruis.

Ben jij bekend met Tao?

Nederlandse boeken  (468x60)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *