Theologieprijzen uitgereikt tijdens vierde Nacht van de theologie

theologieprijzen-uitgereikt-tijdens-vierde-nacht-van-de-theologie

Gisteravond zijn tijdens de Nacht van de theologie in de Rode Hoed te Amsterdam de winnaars van de twee jaarlijkse theologieprijzen bekendgemaakt. En de winnaars zijn…

Winnaars theologieprijzen

Hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest won de ‘Theologie Podiumprijs 2014‘. De ‘Theologie Publicatieprijs 2014‘ ging ex aequo naar ‘God Bewijzen’ van Stefan Paas en Rik Peels, en naar ‘De berg van de ziel’ van Christa Anbeek en Ada de Jong.

Theologie Podiumprijs 2014

Paul van Geest (zie foto bovenaan artikel), hoogleraar kerkgeschiedenis in Tilburg, won de Theologie Podium Prijs vanwege zijn sprankelend en deskundig optreden in de media bij de verkiezing en het aantreden van de nieuwe paus Franciscus.
Andere genomineerden voor de prijs waren dit jaar Manuela Kalsky en Dick Covee. Manuela Kalsky, directeur Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving, werd genomineerd voor haar initiatief tot wetenschappelijk onderzoek naar de nieuwe ‘spirituelen’; Dick Couvée is predikant van de Pauluskerk in Rotterdam, een ontmoetingsplek voor rijk en arm.

Theologie Publicatieprijs 2014

De prijs voor het beste theologische boek gaat ex aequo naar Stefan Paas en Rik Peels voor het boek ‘God bewijzen‘ (2013, uitgeverij Balans) en Christa Anbeek en Ada de Jong voor ‘De berg van de ziel‘ (2013, uitgeverij Ten Have).

De jury heeft voor deze boeken gekozen, omdat die op uiteenlopende wijze voldoen aan de gestelde criteria: relevant, vernieuwend en toegankelijk voor een breed, geïnteresseerd publiek. De jury waardeert het dat Paas en Peels met hun spraakmakende boek het debat in christelijke kring hebben weten te bepalen. Anbeek en De Jong slagen er volgens de jury in met hun aangrijpende boek een breed, ook niet-christelijk lezerspubliek te interesseren voor de waarde en betekenis van dogma’s bij de ervaring van verlies.
Het andere genomineerde boek voor de Theologie Publicatieprijs was ‘Zo zou je kunnen geloven‘ (2003, Wever van Wijnen) van Maarten Wisse.

Wie zou jij nomineren voor een theologieprijs?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *