Tijd voor een spirituele voorjaarsschoonmaak!

tijd-voor-een-spirituele-voorjaarsschoonmaak

Het is lente! En dat betekent: tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Dat kun je natuurlijk doen met een stofdoek, sopje en een stofzuiger. Maar je kunt je huis ook spiritueel of energetisch reinigen!

Een energetische schoonmaakbeurt

Waarom zou je je huis energetisch reinigen? Daar kun je verschillende reden voor hebben. Zo kan een huis (of een andere omgeving) gereinigd worden van entiteiten die niet welkom zijn. Of na een druk feestje of bezoek van personen die je eigenlijk niet in je omgeving wilt hebben, om de sfeer weer ‘tot rust te brengen’. Of wat dacht je na een vervelende periode waarin veel ruzie of verdriet is ervaren? Ook een verhuizing is een mooie gelegenheid om je huis een energetische schoonmaakbeurt te geven. En natuurlijk de lente!

Reinigen met de elementen

Je huis spiritueel (of energetisch) reinigen kan op verschillende manieren. Zelf vind ik het fijn om de elementen erbij te betrekken. Dat doe ik bijvoorbeeld door een huis of kamer vier keer rond te gaan met een voorwerp dat staat voor het element water, vuur, lucht en aarde. Bijvoorbeeld:

  • Een steen voor het element aarde
  • Een bakje water (vaak met een beetje zout er in, wat ook een reinigend werking heeft) voor het element water.
  • Een kaars voor het element vuur
  • Een veer voor het element lucht

Nadat ik met de vier elementen ben rond gegaan ga ik de ruimte nogmaals langs om het te ‘smudgen’. Dit is een techniek uit het Sjamanisme, die nog altijd in veel verschillende spirituele stromingen wordt gebruikt om te reinigen. Je maakt hiervoor gebruik van een bosje witte salie (of een kant-en-klare ‘smudge stick’ die je in new age winkels kunt kopen), dat je aansteekt als wierook. Met een veer of ‘smudge waaier’ verspreid je de lucht die van de brandende salie afkomt rondom de ruimte.

Reinigen met geluid

Wanneer ik een huis reinig met de elementen, of door te smudgen, zing ik daar vaak een chant bij om mijn intenties bij te staan. Maar je kunt met geluid nog veel meer doen op het gebied van reinigen.

Alles en iedereen op deze aarde bestaat namelijk uit trilling. Ook een sfeer of entiteiten veroorzaken trilling. Wanneer een ruimte niet schoon is, niet in balans, is de trilling niet goed. Dit kun je herstellen door gebruik te maken van klank. Bijvoorbeeld door met je stem geluiden te maken, klankschalen te gebruiken, of andere instrumenten.

Zelf gebruik ik hiervoor mijn sjamanendrum, waarmee ik letterlijk alle negativiteit uit een ruimte jaag door zoveel mogelijk positiviteit in mijn drum te stoppen en er lekker op los te trommelen. Heerlijk! Ik merk ook dat ik op bepaalde momenten, of op bepaalde plekken harder of juist zachter ga trommelen. Aan het einde van een reinigingsritueel zet ik de deur open en zorg ik ervoor dat alle negativiteit het huis uit kan. Door het klankritueel buiten voort te zetten, of door het huis nog eens goed ‘schoon te vegen’ met mijn heksenbezem en uiteindelijk alles naar buiten te vegen.

Geef jij je huis dit voorjaar een spirituele schoonmaakbeurt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *