Trouwen voor een jaar en een dag op de Archeon Midwinterfair

trouwen-voor-een-jaar-en-een-dag-op-de-archeon-midwinterfair

Ook dit jaar staat coven Salix weer op de Archeon Midwinterfair met de ‘Pagan Wedding Chapel‘. Dat betekent dat jij en je partner in het weekend van 7 en 8 december kunnen handvasten en daarmee een spiritueel huwelijk aan gaan voor een jaar en een dag. 

Een spiritueel huwelijk

Een handvasting is een spiritueel huwelijk. Je verbindt jezelf met je geliefde door de belofte die je doet maar ook door tijdens een ceremonie/ritueel de handen van jou en je geliefde te binden met een lint.
Dit is de pre-christelijke manier om te trouwen, een oud-Keltische manier om jezelf te verbinden met je geliefde. Je woorden van gelofte en de daden die je uitvoert om je te binden worden gehoord en gezien door het hogere, zijn bindend.
De tijdspanne van ‘een-jaar-en-een-dag’ is een symbolische tijdsaanduiding; een proefperiode om te kijken of jullie echt bij elkaar horen en de volgende stap (voor het leven) aan kunnen.

Een onvergetelijke dag op de Archeon Midwinterfair

Wil je deze elfde editie van de Midwinterfair onvergetelijk maken, en willen jij en je geliefde worden gehandvast, kom dan langs bij de ‘Pagan Wedding Chapel’. Deze bevindt zich in de IJzertijdboerderij, waar je je van tevoren kunt inschrijven voor een tijd. Er kan elk half uur een handvasting worden voltrokken, die binnen en besloten in de boerderij zal plaatsvinden. Je betaalt hiervoor €25,-.

Je hoeft overigens zelf niets mee te brengen of te verzorgen. Coven Salix zorgt voor bloemenkransen, linten, ‘cake & wine’, kaarsen en alles wat nog meer bij een handfasting hoort. Dat is allemaal in de prijs inbegrepen. Je zou eventueel een gelofte aan elkaar kunnen schrijven vooraf, of eigen ringen uit kunnen wisselen, maar dat is natuurlijk aan jullie zelf.

Heb jij weleens een handvasting mee mogen maken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *