Waarom mediteren? Daarom!

waarom-mediteren-daaromWist je dat 30 Minuten mediteren gelijk staat aan zes uur slaap? Alweer een goede reden dus, om te leren mediteren! Daarnaast weten we inmiddels dat mediteren niet alleen ontspannend werkt, maar ook helpt om de zaken in je hoofd op een rij te zetten en er zo voor zorgt dat stress hanteerbaar wordt, relaties leuker worden en zelfs (zakelijk) succes beter bereikbaar wordt. Reden genoeg voor jou om te leren mediteren? 

Voorkom of bestrijd een Burn Out met meditatie

Veel mensen denken nog dat meditatie iets is voor mensen die een beetje buiten de maatschappij staan en zelf hun groenten in de voortuin verbouwen. Maar wereldwijd, bij ontelbaar veel multinationals, is meditatie al even gewoon als de bedrijfskantine.
Niet omdat het hip of weer eens iets anders is, maar omdat het aantoonbaar preventief werkt tegen zoveel stress factoren, waar vele van ons in deze soms waanzinnig hectische maatschappij onder lijden. De vele wetenschappelijke onderzoeken, wijzen keer op keer uit, dat meditatie direct werkt, al vanaf de allereerst keer dat je het doet.

Andere voordelen van meditatie

Enkele voordelen van meditatie op een rijtje:

 • Minder stress
 • Meer energie
 • Beter slapen
 • Succes in het aantrekken van vrienden en/ of een geliefde
 • Een gezonder lichaam en een gezondere geest
 • Meer balans in je leven
 • Een bewuster, gelukkiger leven

Leren mediteren

Wanneer je wilt leren mediteren, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld een cursus kunnen volgen bij jou in de buurt, of online. Of je kunt het jezelf proberen aan te leren. Persoonlijk ben ik voor de eerste optie.

Zelf heb ik jarenlang zelf gemediteerd voordat ik uiteindelijk een meditatiecursus heb gevolgd. Daar leerde ik zoveel meer over de verschillende vormen van meditatie, maar vooral ook over de basis van meditatie: concentratie. Ik leerde tijdens deze cursus echt hoe meditatie werkt en hoe het mogelijk is om meditatie voor je te laten werken.

Wil je het toch liever zelf leren, dan zijn er verschillende boeken over meditatie die je kunt raadplegen, zoals Mediteren voor beginners (met cd) of Mediteren voor Dummies. Wil je tussendoor (op het werk of thuis) korte meditaties doen, dan kan ik je het boekje ‘Effe zitten‘ ook van harte aanbevelen.

Ook op deze site kun je het een en ander terugvinden over meditatie. Zo geef ik je een basis-lesje mediteren om je op weg te helpen, en kun je een filmpje bekijken over wat mediteren is.

Mediteer jij regelmatig?

1 antwoord
 1. Stefan van der Loo
  Stefan van der Loo zegt:

  Meditatie verrijkt inderdaad je leven, het enige wat je hoeft te doen is tijd maken, met andere woorden een half uurtje vroeger opstaan. Met dat half uurjte creeer je ruimte voor jezelf, tijd om bij je Zelf te komen en te vertoeven, daarna ga je fris de dag in.
  Mocht het niet lukken om ’s ochtends te mediteren dan is het ook fijn om ’s avonds voor het slapen gaan de tijd te nemen om te mediteren, op die manier kun je de dag lekker afschakelen, dit bevorderd een goede nachtrust.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *