Wanneer laat je je dromen duiden?

Woman SleepingIedereen droomt meerdere keren per nacht. Soms onthouden we wat we gedroomd hebben, soms niet. Ook zijn er dromen die heel lang bij ons blijven en misschien zelfs wel meerdere keren terugkomen. Deze dromen hebben een betekenis.

Boodschap van je onderbewustzijn

Wanneer we dromen is dat ons onderbewustzijn dat ons iets probeert te vertellen. Helaas begrijpt niet iedereen wat datgene is, omdat de betekenis vaak is verborgen in de symboliek van kleuren, getallen, personen, dieren, enzovoorts. De uitleg van deze symbolen is niet voor iedereen hetzelfde, maar vaak heel persoonlijk. Samen met iemand die deze symboliek begrijpt, maar ook kennis heeft van de menselijke geest kun je er achter komen wat jouw droom je wil vertellen.

Inzicht door dromen

Wanneer we in staat zijn onze dromen te verklaren, krijgen we meer inzicht in onszelf en onze problemen en hoe deze opgelost kunnen worden. Je leert een probleem of situatie van een andere kant te bekijken.
Het is niet nodig om al je dromen te begrijpen. Ons onderbewustzijn gaat hoe dan ook haar gang: de droom doet haar werk, of je haar nu wel of niet begrijpt. De werking ervan vindt tenslotte plaats op een andere bewustzijnsniveau.

Wanneer laat je je dromen duiden?

Er zijn echter wel situaties waarin het je kan helpen om je droom te (laten) duiden, bijvoorbeeld:

  • Wanneer je onrustig slaapt door een of meerdere dromen
  • Wanneer een droom meerdere keer terugkeert
  • Wanneer een droom je lang bijblijft en daardoor je interesse trekt

Heb jij weleens een droom laten duiden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *