Wat zijn aura’s en chakra’s eigenlijk?

wat-zijn-auras-en-chakras-eigenlijkAura’s en chakra’s zijn uitingen van ons energieveld of levensenergie, die om ons heen  duidelijk wordt. Vaak zien we ze als kleuren. De aura is het energieveld om je heen, het is een uiting van je energielichaam. Naast, onder en boven je, kan die zich wat dunner of juist wat breder uitspreiden. De chakra’s zijn energie centra, een samenkomst van onze energiebanen die over  ons fysieke lichaam heen lopen.

Aura’s zien

De linkerkant van je aura heeft te maken met de toekomst. Het laat zien welke energiestroom er gaat komen. Hoe dichterbij je de kleur bij het lichaam ziet, hoe dichterbij die toekomstenergie is… De rechterkant heeft te maken met de energie die anderen bij je zien en wat je op dat moment uitstraalt naar anderen toe. De kleuren in het midden (boven je) laten zien hoe je je op dat moment voelt en wat er op dat moment speelt.

Vaak wordt met behulp van een speciaal fototoestel duidelijk welke kleuren er te zien zijn. Soms is het ook spontaan met een gewoon fototoestel te zien. Iedereen kan het leren om zelf de aura van iemand te kunnen zien. Sommige mensen kunnen dit heel makkelijk en hebben hier van nature een aanleg voor.

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn de energiecentra van ons lichaam. Ze lopen over het midden van ons lichaam en zijn aan de voor- en achterkant merkbaar. Er zijn een aantal hoofdchakra’s en een aantal kleinere chakra’s, die nog meer naar boven en naar beneden lopen buiten je lichaam om. De energiebanen (meridianen) van ons lichaam komen hier samen en draaien als het ware rond, altijd in balans. De ene chakra kan meer open staan dan de andere, maar ze houden elkaar altijd in evenwicht.

Een overzicht van de 7 hoofdchakra’s en hun kleuren

  1. Wortelchakra (vlakbij de geslachtsdelen): rood
  2. Buikchakra (aan de onderkant van je buik net onder je navel): oranje
  3. Zonnevlecht (net boven je navel): geel
  4. Hartchackra (op borsthoogte): groen
  5. Keelchakra (bij de sleutelbenen onderaan de nek): blauw
  6. Hoofdchakra (bij je voorhoofd): blauw / paars
  7. Kruinchakra (bovenop je hoofd in het midden): paars / violet

Elke kleur van de chakra heeft een eigen betekenis en geeft dus aan welke energie er op dat moment belangrijk is. Ook geeft dit aanwijzingen over waar je aan mag werken voor jezelf. De kleuren geven aanwijzingen en begeleiding voor de volgende stappen die je kunt nemen.

Werken met aura’s en chakra’s

Iedereen kan leren om met aura’s en chakra’s te werken. Je kunt ze als het ware lezen en aan de hand daarvan jezelf of anderen advies geven. Je kunt aan de slag met blokkades die er zijn en die ervoor zorgen dat de chakra’s bijvoorbeeld te snel of te langzaam draaien Je kunt de blokkades opheffen door te gaan werken aan jezelf met wat er naar voren komt. Zo komt je energetisch lichaam meer in balans, zal je minder last hebben van klachten en zullen dingen makkelijker gaan verlopen.

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om jezelf te trainen en de kleuren makkelijk te kunnen zien. Als je daar aanleg voor hebt kun je bij voorbeeld ook voelen of een chakra onrustig is of niet. Er bestaan verschillende workshops, waarin er meer ingegaan word op de betekenis van alle kleuren, hoe je kunt oefenen om de aura te zien en hoe je met blokkades aan de slag kunt die er naar voren komen. Ik geef zelf ook workshops over deze onderwerp. Wil je meer leren over aura en chakra of heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter!

Kun jij aura’s zien of voelen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *