Wat zijn Indigo Kinderen?

wat-zijn-indigo-kinderen

Via de vrouw die de drumcirkel organiseert waar ik maandelijks naartoe ga, kreeg ik laatst een prachtige documentaire te zien, over Indigo Kinderen. Deze film wil ik de lezers van Spiritueelinfo.nl dan ook zeker niet onthouden. Zeker wanneer je ouder bent van een kind van Nu, of wanneer je er zelf een bent is het echt een aanrader om te bekijken.

Bevestiging

Dat mijn zoontje een kind van Nu is wist ik, dat ik zelf HSP’er ben weet ik sinds kort ook zeker. En dat maakte het extra bijzonder voor mij dat ik juist nu de documentaire ‘The Indigo Evolution’ onder ogen kreeg. Ik zat namelijk wel met wat vragen, maar was vooral op zoek naar bevestiging. Dat mijn zoon en ik niet alleen zijn bijvoorbeeld, en vooral dat we er mogen zijn. Ik was dan ook erg ontroerd door de film.

Wat zijn Indigo Kinderen?

De vraag ‘Wat zijn Indigo Kinderen?’ wordt in de documentaire op verschillende manieren beantwoord. Door interviews met bekende en minder bekende mensen, maar ook door deze kinderen (van alle leeftijden) en hun ouders aan het woord te laten. De naam indigo kinderen komt van de indigo kleurige aura rondom kinderen.

Doreen Virtue zegt: “Een Indigo kind is iemand die hoog gevoelig is en een ‘warrior personality’ heeft. Dat betekent dat die persoon er is om te leiden.” Gevolgd door Neale Donald Walsch: “Het zijn kinderen met een ander, een groter, begrip van dingen. Ze hebben een ‘expended awareness’.”

Wat mij betreft prachtige en ook herkenbare omschrijvingen. Maar ook Gary Zukav heeft gelijk als hij zegt: “Voor mij zijn alle kinderen Indigo Kinderen“. Want iedereen heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een hooggevoelig persoon, een leider, een helper, of wat dan ook.

Niet in een hokje

“Het zijn geen ‘Indigo kinderen’ of ‘Kristal kinderen’ of hoe je ze ook wilt noemen. Het zijn de kinderen van NU’. We moeten ze niet in een hokje stoppen”, zegt Judy Julin in de film. Persoonlijk vind ik dat een mooi ideaal, want zou het niet prachtig zijn als al die kinderen door iedereen zouden worden gezien zoals ze zijn: een waardevol onderdeel van de samenleving. Zelf kwam ik enkele weken geleden de term ‘Kinderen van Nu’ tegen in het artikel van Natasja.

Bladenmaker Sandra Sedge heeft echter ook een goed punt: “Op een dag zullen we deze kinderen niet meer ‘labelen’ en dan noemen we ze gewoon ‘mensen’. Maar voor nu is het belangrijk om ze een label te geven, denk ik, want als wij dat niet doen doen andere mensen dat. Met labels als ‘ADHD, probleemkinderen, dyslectisch, etc”.

Ervaringen van Indigo Kinderen

Ook Indigo Kinderen zelf komen aan het woord in de documentair. Zij vertellen over ervaringen met visoenen, hoe zij anderen willen leren over de Nieuwe Tijd, maar ook hun warrigheid, niet begrepen worden en het leren omgaan met hun gevoelens.

Ouders vertellen over gesprekken met hun kinderen die hen deden verbazen. Bijvoorbeeld een jongetje dat zijn vader heeft verteld dat hij Michael Angelo heeft gekend (“Maar dat was wel heel erg lang geleden hoor, pap”), of een ander kind dat uitlegt hoe ze in haar vorige leven is gestorven en vervolgens gereïncarneerd.

Bekijk zelf ‘The Indigo Evolution’

Zoals gezegd vind ik de documentaire echt een aanrader, eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Indigo Kinderen, Nieuwetijdskinderen, Kristalkinderen, Kinderen van Nu, of hoe je ze ook noemt.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden, bekijk ‘The Indigo Evolution’ dan zelf hieronder:

Wat is jouw ervaring met Indigo Kinderen?

1 antwoord
  1. Kees Hugenholtz
    Kees Hugenholtz zegt:

    Hoi Layla,
    dit is erg herkenbaar. De term Indigo kind ken ik nog niet zo lang, wel was ik telkens verrast als anderen mijn indigo aura zien. Ik begrijp dat het indrukwekkend is en dat het ontzag inboezemt, maar ik hoef echt niet meteen als een heilige aanbeden te worden. Alsjeblieft niet! Het is een lange worsteling geweest om te leren verstaan wie ik ben, lees mijn boek Zielsgesprekken. Overigens vind ik mezelf geen ‘warrior personality’ hebben, wel een pionier en zo af en toe ook leider. Het is zeker waar voor mij, dat ik bezig ben met het afbreken van een oud paradigma en het openen van een grotere ruimte. Veel succes!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *