Wat zijn jouw doelen voor 2014?

wat-zijn-jouw-doelen-voor-2014

Gisteren keek ik samen met jou terug op het afgelopen jaar en de lessen die ik heb geleerd in 2013. Vandaag wil ik vooruitkijken naar wat het komende jaar mij en jou zal gaan brengen!

Zaaien en oogsten

Zoals ik je gister al verteld heb ik veel geleerd in het afgelopen jaar. Oftewel: ik heb heel wat mogen oogsten! Van die oogst wil ik graag ook een paar zaden opnieuw in de grond stoppen, zodat een aantal dingen door blijven groeien en ontwikkelen. Ook zijn er een aantal nieuwe zaadjes die ik wil planten waar ik volgend graag va zou willen oogsten.

Heb jij al nagedacht over je oogst van 2013 en wat je wilt zaaien voor 2014? Oftewel: wat je wilt bereiken. Zoals je eerder kon lezen in het artikel van Marjanne is het nu de tijd om tot inkeer te komen en je over dit soort zaken te bezinnen.

Goede voornemens

Elke jaar heeft iedereen het over het maken van goede voornemens, die vanaf 1 januari in zullen gaan. Ik zeg altijd dat ik dit een beetje onzin vind, omdat je tenslotte elke dag nieuwe voornemens kunt maken om je leven te beteren. Maar eerlijk is eerlijk, het is zeker niet slecht om je gewoontes 1 (of 2) keer per jaar eens goed onder de loep te nemen en je voor te nemen om het beter te doen. En deze donkere dagen lenen zich daar ideaal voor.

In de rest van dit artikel zal ik een aantal van mijn voornemens of doelen met je delen. Wil jij dit jaar wat bewuster stil staan bij het vaststellen van je doelen voor 2014? Lees dan ook eens het artikel ‘6 Levensveranderende goede voornemens‘ op soChicken.

Gezonder en bewuster

Allereerst wil ik in 2014 veel gezonder gaan leven. Al heel mijn leven ben ik bezig met voeding en gezondheid. De eerste jaren meer gericht op afslanken en later steeds meer op meer energie en een gezond lichaam. Ik heb hierin steeds vaker goede keuzes gemaakt, maar ook nog veel valkuilen gezien. In het komende jaar wil ik al die kennis bundelen om ervoor te zorgen dat ik zowel geestelijk als lichamelijk steeds gezonder wordt.

Dit doe ik onder meer door op 2 januari te starten met de cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij’ van Miss Natural. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap om te leven zonder geraffineerde suikers en ondervind je steeds meer de vele voordelen van een suikervrij leven. Zoals minder hoofd- en gewrichtspijn en een stuk meer energie.

Een andere stap in de richting van een gezonder en bewuster leven is het overstappen naar een andere ziektekostenverzekering. Ik wil in 2014 graag meer gebruik maken van alternatieve orthomoleculaire zorg en dat wordt niet vergoed door mijn huidige zorgverzekering. Daarom ben ik deze week nog overgestapt.

Meer genieten

Het klinkt cliché, maar ik wil echt meer gaan genieten in 2014. Zoals ik eerder liet weten was 2013 een veel bewogen jaar voor mij. Desalniettemin heb ik heel veel geleerd, maar ik heb ook het idee dat ik daardoor veel minder heb genoten van het leven. Ik ben veel moe geweest en geïrriteerd en had regelmatig last van hoofdpijn. Met voeding wil ik daar deels wat aan doen, maar ook door vaker te mediteren, bewuster te genieten van alles en iedereen om mij heen en dankbaar te zijn voor de ‘kleine (grootse) dingen’ wil ik opnieuw leren om weer overal positiever tegenaan te kijken en zo meer te genieten.

Spirituele ontwikkeling

2014 wordt voor mij ook het jaar dat ik weer bewust ga werken aan mijn spirituele ontwikkeling. In november 2013 kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. Die erkenning heeft een hoop teweeg gebracht en er onder andere voor gezorgd dat mijn spirituele en intuïtieve ontwikkeling een ‘boost’ heeft gekregen. Niet in de laatste plaats omdat ik nu zekerder ben van wat ik voel. Bij het doen van een tarotlegging bijvoorbeeld is dit erg prettig!

Daarnaast prijs ik mezelf erg gelukkig dat ik in het nieuwe jaar de Levensdans jaartraining ga doen tot Priesteres van Avalon (zie het filmpje hieronder). Een jarenlange droom van mij die nu uit mag komen. Dit zal zeker heel wat bijdrage aan mijn spirituele ontwikkeling, maar ook aan mijn zelfverzekerdheid, mijn innerlijke kracht. Ik kan niet wachten!

Meer delen

In 2014 wil ik meer gaan delen. Ik wil er weer zijn voor anderen zoals ik dat vroeger ook ben geweest, maar dit keer zonder mijzelf hieraan voorbij te gaan. Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat ik hier een balans in aan het vinden ben en het gaat me best goed af. Ik merk ook dat ik er heel veel voldoening uit haal om er voor een ander te zijn, of dat nu is voor een goede vriend(in) of voor iemand die ik niet ken. Maar delen is ook: je eigen mening en gevoel delen met een ander. Iets waarvan ik denk dat het uiteindelijk alleen maar in je voordeel kan werken. Daarom wordt 2014 voor mij een jaar van delen!

Wat zijn jouw doelen voor 2014?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *