Welke boodschap hebben vogels voor jou?

welke-boodschap-hebben-vogels-voor-jou

De natuur geeft je kracht, energie en vermogen in meer dat jezelf denkt. Het zomaar observeren van een musje, een vogel, wil niet altijd zegen dat je hem toevallig tegen komt. Op de eerste plaats geldt het feit dat ‘toeval niet bestaat’. En op de tweede plaats zijn vogels niet zomaar fascinerende vliegers, met kleurrijke vleugels. Het zijn kleine boodschappers!

Gevleugelde Boodschappers

Vogels kunnen je een boodschap geven op juist dat ene bijzondere moment.
Veel mensen hebben in hun drukke bestaan helemaal niet de rust om een vogel te zien. Of om te genieten van de natuur. Ze kijken eroverheen, het is ‘maar’ een vogel…

In contact met de natuur

De natuur met zijn pracht en praal. Met zijn mooie kleuren en bijzondere geuren. Met al zijn schoonheid omringd door zoveel mooie planten en dieren. De holbewoners, de kleine kriebelbeestjes, de klimmers en de gevederde vrienden. Een compleet plaatje wat voor vele jammer genoeg gewoon, te gewoon is.

De ontdekking, het vermogen om de natuur te kunnen voelen zal iedereen ooit gaan ervaren. Het is de cirkel die rond gaat. De natuur hebben we nodig. Wij zijn de natuur. Hoe mooi is het als je kunt genieten? Genieten van de kleine dingen. Dat je de knop even kunt omzetten en even helemaal jezelf kunt zijn. Want wat zegt nu die zingende Roodborst op de schutting?

Wat hebben vogels jou te vertellen?

 • De Roodborst staat voor Bescherming, het is een Bewaker.
 • De Mees staat voor Vindingrijk en Vernieuwen. Bij het zien van een Meesje kun je bij jezelf nagaan of je wel de juiste beslissing neemt. Overdenk het nogmaals, want volgens de Mees gebruik je niet al je hulpbronnen.
 • De Merel vertelt je dat je meer liefdevolle zorg aan jezelf mag geven. Lees hier alles over de spirituele boodschap van de Merel.
 • De Kraai zegt: ‘Verandering en Gedaanteverwisseling’. Er is misschien iets in je leven wat je wilt veranderen, of wellicht gaat er iets veranderen.
 • De boodschap van de Tortelduif is: Vrede. Dat zal voor velen niet verrassend zijn. Lees hier een artikel over de spirituele betekenis van duiven.
 • De Uil is een en al Wijsheid: gebruik je verstand, denk goed na en misschien kun je bij jezelf nagaan of je hebt geleerd van je fouten.
 • De Goudhaan, het kleinste vogeltje in Europa, staat voor Dankbaarheid. Dit bijzonder mooie vogeltje met zijn gele streep over zijn hoofdje zit veelal hoog in boomtoppen. Zo nu en dan kun je hem zien. Bij het zien van dit vogeltje, zul je meteen ontdekken waarom hij staat voor Dankbaarheid. Dankbaarheid voor het geen waar je op dat moment in je leven mee bezig bent, dankbaar om wat je hebt geleerd, dankbaar bij het zien van dit vogeltje of omdat je een bent met jezelf. Dat je durft te zijn wie je bent!

Vogels, ze hebben allemaal hun eigen, bijzondere roep. Ze geven allemaal een boodschap. Mocht je nu tijdens het drinken van je kopje koffie naar buiten kijken en je ziet een merel voorbij wippen, of als je naar je werk fietst en opeens een specht voorbij ziet zweven, of spontaan in aanraking komt met een prachtige valk… Bedenk dan eens waarom je juist op dat moment deze vogel ziet. Je zult versteld staan wat een mooie verhalen vogels kunnen brengen.

Welke boodschap het ook is, het is een geschenk uit de natuur. De natuur die we nodig hebben, om ons pad te volgen om ons kennis te laten maken met het Goddelijke.

Ontdek en geniet…

Mocht je meer willen weten over de boodschappen van vogels, lees dan eens het boek van Andrea Wansbury: ‘Vogels. Hemelse Boodschappers. Betekenis En Symboliek‘. Een aanrader!

[Bron foto’s: Melanie van den IJssel]

Welke vogels kruist regelmatig jouw pad?

6 antwoorden
 1. Serru Tania
  Serru Tania zegt:

  Beste, de laatste dagen zit hier bij een blauwtje(vogeltje) dicht bij mij in de buurt, het is precies of hij wil me iets vertellen maar enkel weet ik niet direct wat, hij heeft ook geen schrik van mij want ik kan hem rustig benaderen, hij volgt mij ook naar waar ik ga in de tuin… graag zou ik de betekenis weten van wat deze lieverd mij wil duidelijk maken, hopelijk kan u me helpen hiermee

  Beantwoorden
 2. Lot
  Lot zegt:

  In de afgelopen twee dagen vliegen er de hele tijd vogels mijn huis in.
  Telkens zijn het paartjes, van verschillende vogelsoorten.
  Laughing dove, sunbird (of sugarbird) en starling. Ik woon in Zuid-Afrika. Het wordt nu zo duidelijk en ‘in my face’ dat ik me bijna afvraag of het een betekenis heeft? Ik woon nu al ’n jaar in dit huis en dit is nog nooit gebeurd. Nu opeens drie keer in twee dagen en telkens een paartje.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Hieronder vind je een lijst met dieren en hun spirituele betekenis, in alfabetische volgorde. Ben je vooral geinteresseerd in de spirituele betekenis van vogels, less dat ook het artikel ‘Welke boodschap hebben vogels voor jou?‘. […]

 2. […] Sinds enkele dagen trekt een merel – meer bepaald een vrouwtjes-merel in een prachtig vederkleedje – in ons tuintje mijn aandacht terwijl ik ‘s middags aan het eten ben. Wanneer een vogel opvallend veel mijn aandacht trekt stel ik mij gewoonlijk de vraag: wat zou de spirituele betekenis van deze vogel zijn? Vogels zijn voor mij immers gevleugelde boodschappers. Dit is wat ik over de merel vond op de site van Spiritueelinfo.nl. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *