Wil jij ook blijvend meer energie?

wil-jij-ook-blijvend-meer-energieEnergie. Het is in deze tijd een populair onderwerp. We praten er zo vaak over en menig blad wijdt er artikelen aan, maar wat is nu eigenlijk ‘energie’? Waar zit het, waar komt het vandaan en hoe kan je er meer van krijgen? Allemaal vragen die ik in mijn komende artikelen ga beantwoorden. Want energie is mijn specialiteit en daarover wil ik jou graag van alles leren!

Alles is energie

Energie is overal. Sterker nog; alles bestaat uit energie en jij dus ook. Jouw lichaam bestaat uit energie die door ontelbare banen door je lijf stroomt. Vergelijk het maar met ons elektriciteitsnetwerk. Je kunt de elektriciteit niet zien met het blote oog, maar je weet dat het via kabels naar allerlei punten in je huis stroomt zodat je er gebruik van kunt maken. Heel handig dus. In jouw lichaam vinden soortgelijke processen plaats, zodat alle weefsels van energie kunnen worden voorzien.

Als er voldoende energie aanwezig is en alles op de juiste manier door het lichaam stroomt, dan kun je spreken van een goede energie. Dan ben je gezond en in balans, zowel fysiek als niet-fysiek. Dan voel je je lekker en heb je de kracht om te doen wat je wilt doen. In balans zijn, energie hebben betekent dus veel meer dan zonder hijgen de trap op kunnen lopen. Het houdt ook in, dat je goed kunt herstellen, bijvoorbeeld van een rugklacht of een emotionele situatie.

Energie uit balans

Als je energie uit balans is, dan krijg je op den duur met allerlei klachten te maken. Vaak begint het subtiel: wat vermoeidheid, een pijntje hier en een klachtje daar. Maar als je hiervan niet goed kunt herstellen, worden de klachten erger en voor je het weet zit je met een chronisch probleem.

Energie in balans

Als je energie in balans is, dan voel je je geweldig. Dan heb je zin in het leven. Dan sta je ’s morgens uitgerust op en begin je met plezier aan de komende dag. Dan ben je zowel fysiek als emotioneel in balans. En natuurlijk kan je dan wel eens een mindere dag hebben of een verkoudheid of een andere klacht (kwaal?) oplopen, maar daar herstel je dan ook weer voorspoedig van.

Het goede nieuws is dat iedereen – dus jij ook – invloed kan hebben op zijn of haar energiebalans. Ik wil niet zeggen, dat je alles kunt beheersen, maar je hebt hier zeker een grote rol in. En daar wil ik jou graag bij helpen. Om te beginnen heb ik een energie-oefening voor je. Eenvoudig, maar enorm effectief. Het leert je bewust te zijn van je energie, want dat is de eerste stap. Zodra jij je bewust bent van je energie kun je ervoor kiezen om er anders mee om te gaan. Maar laten we bij het begin beginnen: voelen.

Oefening: energie voelen

Ga even rustig zitten en sluit je ogen. Adem drie keer heel rustig in en uit en voel hoe je lichaam kalmeert. Denk nu aan een moment in het verleden. Een keer dat je je geweldig voelde. Herleef dat gevoel voor een paar tellen en geef dit gevoel het cijfer negen. Keer dan met je aandacht weer terug naar het huidige moment en voel hoe je je nu voelt. Welk cijfer zou je je energie nu geven?

Ik raad je aan deze eenvoudige oefening zo vaak mogelijk per dag te doen, het liefst ieder uur. Het kost haast geen tijd en je kunt het bijna overal doen. Zodra je de oefening een paar keer hebt gedaan, kun je deze ook staand doen en met je ogen open. Wel zo handig als je bijvoorbeeld in de supermarkt in de rij staat, of wanneer je staat te tanken.

Succes met de oefening, ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren!

Wil jij ook blijvend meer energie?

4 antwoorden
 1. Brigitte kempen
  Brigitte kempen zegt:

  Mijn energie/balans was ook ver te zoeken, nadat ik in aanraking gekomen ben met de pure aloe vera gel, 96.3% en dit dagelijks ben gaan drinken, is mijn lichaam terug in balans gekomen en kwam ook mijn energie terug. Ik sta weer super in het leven, met goede energie, doordat mijn lichaam weer in balans is.
  Een aanrader voor iedereen.

  Beantwoorden
 2. Annelies Klaassen
  Annelies Klaassen zegt:

  Met energie halen uit je dagelijkse dingen ben ik bekend en ik vind dat het geweldig werkt. Ik krijg energie door mijn ‘werk’, waardoor het werken ontspannend is en zeker niet belastend. Ook kan ik elke keer weer genieten van de natuur als ik een looptraining doe. Lekker naar buiten en lopen. Vaak denk ik dan; wat ben ik een gelukkig mens dat ik dit kan doen. Misschien moeten meer mensen proberen te leven en de dingen om hen heen waarderen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *